Mjo, så här ligger det till.
Jag ville göra en öl med lite hint av ekfat och whisky.
Men min metod kanske var ogenomtänkt. Kanske kan ni ge mig mer svar på mina teorier.
Jag gjorde en sats öl på 5l. Ett par dagar innan omtappning så blötlade jag lite rostade ekspån i ca 150ml whisky.
När whiskyn var riktigt mörk och luktade ek så hällde jag över det i min 5l glasdemi, tillsammans med primesocker. Sedan överförde jag den färdigjästa ölen i det. Därefter var det dags att flaska.
Problemet nu är att det inte blir kolsyra.... Har jag dödat jästen med whiskyn?
var 150ml whisky för mycket för 5l öl...
Öl med Whisky
Re: Öl med Whisky
Troligtvis, kanske skulle räcka att bara köra dom indränkt ekkuverna.
Re: Öl med Whisky
Orkar inte räkna hur många procent det blir, men det låter inte så mycket tycker jag. Däremot kanske kombinationen av ek och alkohol slog ut jästen.
Re: Öl med Whisky
Vad tror ni om att tillsätta lite jäst i flaskorna?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster