Re: Stora clone-tråden
Postat: tor dec 19, 2013 12:27
Någon som har ett bra recept på Oppigård Amarillo eller Modus Hoparandi?
//lasse
//lasse
Lanemyr skrev:Många frågar ju efter Oppigårds amarillo. Dessa uppgifter går ju att hitta på deras hemsida, Borde ju inte vara omöjligt att luska fram ett godkänt recept från de.
Maltsorter: Pale Ale malt, färgmalt och ljus karamellmalt.
Humlesorter: Amarillo, även torrhumlad.
OG: 1060
FG: 1015
IBU: 44
EBC: 30
Ölet kryddas bara med en humlesort - amarillo. Vi har även torrhumlat med amarillo. Doft och smak är mer bärigt fruktig än citrusfruktig som blir resultatet med många andra amerikanska humlesorter. Ölets alkohol (5,9%) och restsötma bär tydligt fram humlesmakerna. Färgen är kopparfärgad och maltgivan innehåller även cirka 15 procent vetemalt. Beskan är ganska hög men karktäristiskt för öltypen som är en amerikansk pale ale
Men det står ju att de använt 15% vetemalt fast det står det ju inget om i maltsorter?
Går det att översätta receptet till nybörjarbryggarsvenska? Fast malten är ju lätt att räkna ut förstås, men humlen?Knox skrev:http://www.milehighmonks.com/showthread ... andi-Clone
Ska nog brygga den med, är en riktigt mumsig öl!
Hur smakade detta?T Adams skrev:Här är en klon på Red Seal från North Coast Brewing som jag är en vecka från att provsmaka, så vet inte resultatet än.
Recipe: Red Seal Ale Clone
Style:
American Amber Ale
Yield: 20 liter
Color: 15,9 EBC
Bitterness: 36.8 IBU
ABV: 5.4%
ABW: 4.3%
OG: 1.052
FG: 1.011
Recipe:
Grains
American Pale Malt (2-Row) 3,4 kg
Crystal Malt 100 0,4 kg
Wheat Malt 0,5 kg
Cara-Pils Malt 0,25 kg
Hops
Galena @ 60 minutes 18 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 60 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 20 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 10 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 5 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 2 minutes 7 gram
Type: Bittering
Use: Boil
Cascade @ 0 minutes 14 gram
Type: Aroma
Use: Boil
Cascade 14 gram
Type: Aroma
Use: Dry Hop
Yeast
White Labs WLP001 — Liquid — 1 pkg w/Starter
----------------------------
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In 68 grader, 10 min at 75 grader
Fermentation
Primary: 5 days @ 20°C
Secondary: 10 days @ 22°C
Age: 10 days @ 20°C
Notes
Recipe based on 75% efficiency
Hur blev den?Madmaxtiger skrev:Brygger idag 2st cloner på Pilsner Urquell. Återkommer med recept om de blir bra. Om några månader då....