Stora clone-tråden
Re: Stora clone-tråden
Jag har nu bryggt öl i typ 2 år och jag har alltid bryggt bra öl, men det är inte förrän idag som jag kan säga att jag är riktigt, riktigt nöjd med en öl.
Detta är en klon på Dogfish Head 60 min och jag lånade receptet från Homebrewtalk.com
http://www.homebrewtalk.com/f69/dogfish ... act-25709/
DFH 60 min Clone
American IPA
Type: All Grain Date: 2013-03-31
Batch Size (fermenter): 12,00 l Brewer: Lucas
Boil Time: 60 min Equipment: Pot (13 Gal/50 L) - BIAB
Taste Notes: Helt jävla underbar!!
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 1 92,6 %
0,17 kg Viking Crystal 100 (100,0 EBC) Grain 2 4,5 %
0,11 kg Viking Crystal 300 (300,0 EBC) Grain 3 2,9 %
20,00 g Columbus (Tomahawk) [17,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 49,8 IBUs
10,00 g Amarillo Gold [10,00 %] - Boil 30,0 min Hop 5 11,3 IBUs
10,00 g Simcoe [14,00 %] - Boil 30,0 min Hop 6 17,3 IBUs
15,00 g Amarillo Gold [10,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 7 0,0 IBUs
10,00 g Simcoe [14,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
Safale American (DCL/Fermentis #US-05)
Beer Profile
Measured Original Gravity: 1,070 SG
Measured Final Gravity: 1,016 SG
Measured Alcohol by Vol: 7,3 %
Bitterness: 78,4 IBUs
Est Color: 21,1 EBC
Det som är speciellt med denna öl är hur man humlar, så kallad kontinuerlig humling.
Man börjar vid 60 min att tillsätta hälften av bitterhumlen, sedan tillsätter man resten av bitterhumlen uppdelat på den kommande halvtimmen, vilket för mig blev 2 gram/5 minuter.
När man sedan har kokat i 30 minuter blandar man aromhumlen och tillsätter den uppdelat på de resterande 30 min av koket, i mitt fall 3,3 gram/5 min.
Detta tycker jag ger en väldigt jämn humlesmak. Där arom, smak och bitterhet på något vis flyter ihop och ger en fantastisk rund humlebomb.
Jag kommer nog öka bittergivan till nästa gång då jag saknar lite bitterhet, kanske torrhumla lite kraftigare med.
Den blev lite mörkare än vad den skulle bli pga den mörka karamellmalten:
Detta är en klon på Dogfish Head 60 min och jag lånade receptet från Homebrewtalk.com
http://www.homebrewtalk.com/f69/dogfish ... act-25709/
DFH 60 min Clone
American IPA
Type: All Grain Date: 2013-03-31
Batch Size (fermenter): 12,00 l Brewer: Lucas
Boil Time: 60 min Equipment: Pot (13 Gal/50 L) - BIAB
Taste Notes: Helt jävla underbar!!
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Viking Pale Ale (4,6 EBC) Grain 1 92,6 %
0,17 kg Viking Crystal 100 (100,0 EBC) Grain 2 4,5 %
0,11 kg Viking Crystal 300 (300,0 EBC) Grain 3 2,9 %
20,00 g Columbus (Tomahawk) [17,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 49,8 IBUs
10,00 g Amarillo Gold [10,00 %] - Boil 30,0 min Hop 5 11,3 IBUs
10,00 g Simcoe [14,00 %] - Boil 30,0 min Hop 6 17,3 IBUs
15,00 g Amarillo Gold [10,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 7 0,0 IBUs
10,00 g Simcoe [14,00 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
Safale American (DCL/Fermentis #US-05)
Beer Profile
Measured Original Gravity: 1,070 SG
Measured Final Gravity: 1,016 SG
Measured Alcohol by Vol: 7,3 %
Bitterness: 78,4 IBUs
Est Color: 21,1 EBC
Det som är speciellt med denna öl är hur man humlar, så kallad kontinuerlig humling.
Man börjar vid 60 min att tillsätta hälften av bitterhumlen, sedan tillsätter man resten av bitterhumlen uppdelat på den kommande halvtimmen, vilket för mig blev 2 gram/5 minuter.
När man sedan har kokat i 30 minuter blandar man aromhumlen och tillsätter den uppdelat på de resterande 30 min av koket, i mitt fall 3,3 gram/5 min.
Detta tycker jag ger en väldigt jämn humlesmak. Där arom, smak och bitterhet på något vis flyter ihop och ger en fantastisk rund humlebomb.
Jag kommer nog öka bittergivan till nästa gång då jag saknar lite bitterhet, kanske torrhumla lite kraftigare med.
Den blev lite mörkare än vad den skulle bli pga den mörka karamellmalten:
Re: Stora clone-tråden
Är det någon som har en riktigt bra klon på Fuller ESB?
Finns ju hur många varianter som hellst på nätet men vilken är bäst?
Enklast verkar det vara att köra någon av varianterna med bara EKG humle men hur likt orginalet blir det?
Finns ju hur många varianter som hellst på nätet men vilken är bäst?
Enklast verkar det vara att köra någon av varianterna med bara EKG humle men hur likt orginalet blir det?
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 332
- Blev medlem: tor okt 29, 2009 15:38
- Ort: Borås
Re: Stora clone-tråden
Jag har gjort Fullers ESB efter BYO's guide: http://byo.com/stories/issue/item/2318- ... -of-london
Har även gjort en del justeringar till receptet. Jag kan inte påstå att det någonsin har blivit en exakt kopia men det blir väldigt goda öl. Har nog gjort runt 10 olika varianter från detta grundrecept.
Har även gjort en del justeringar till receptet. Jag kan inte påstå att det någonsin har blivit en exakt kopia men det blir väldigt goda öl. Har nog gjort runt 10 olika varianter från detta grundrecept.
Re: Stora clone-tråden
Tack Torstensson för den länken.
Nu blir det till att beställa ingredienser
Nu blir det till att beställa ingredienser
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Kwak
Kommer att brygga denna clone imorgon.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Ankeborg (Kwak Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 19,06 l
Post Boil Volume: 14,56 l
Batch Size (fermenter): 13,00 l
Bottling Volume: 10,16 l
Estimated OG: 1,079 SG
Estimated Color: 41,3 EBC
Estimated IBU: 20,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,60 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 1 79,1 %
0,45 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 2 9,9 %
0,40 kg Viking Münchermalt (18,0 EBC) Grain 3 8,8 %
0,10 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 4 2,2 %
9,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 11,4 IBUs
0,34 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
15,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 15,0 mi Hop 7 6,8 IBUs
6,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 5,0 min Hop 8 1,5 IBUs
6,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 0,8 IBUs
1,0 pkg Belgian Abbey II (Wyeast Labs #1762) [12 Yeast 10 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,55 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,61 l of water at 72,8 65,6 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 11,91 l water at 75,6 C
Kommer att brygga denna clone imorgon.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Ankeborg (Kwak Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Belgian Specialty Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 19,06 l
Post Boil Volume: 14,56 l
Batch Size (fermenter): 13,00 l
Bottling Volume: 10,16 l
Estimated OG: 1,079 SG
Estimated Color: 41,3 EBC
Estimated IBU: 20,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,60 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 1 79,1 %
0,45 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 2 9,9 %
0,40 kg Viking Münchermalt (18,0 EBC) Grain 3 8,8 %
0,10 kg Candi Sugar, Clear (1,0 EBC) Sugar 4 2,2 %
9,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 11,4 IBUs
0,34 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
15,00 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 15,0 mi Hop 7 6,8 IBUs
6,00 g Challenger [7,50 %] - Boil 5,0 min Hop 8 1,5 IBUs
6,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 0,8 IBUs
1,0 pkg Belgian Abbey II (Wyeast Labs #1762) [12 Yeast 10 -
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 4,55 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 11,61 l of water at 72,8 65,6 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 11,91 l water at 75,6 C
En del som står och puttrar här och där.
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
Hoegaarden
Kommer att bryggas inom snar framtid.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Hönsgården (Hoegaarden Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Witbier
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 22,76 l
Post Boil Volume: 19,76 l
Batch Size (fermenter): 18,00 l
Bottling Volume: 15,16 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 6,7 EBC
Estimated IBU: 14,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,70 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 1 44,7 %
1,15 kg Viking Wheat Malt (5,0 EBC) Grain 2 30,3 %
0,95 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 25,0 %
17,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 60,0 min Hop 4 12,0 IBUs
0,48 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
14,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 15,0 mins) Spice 6 -
12,00 g Coriander Seed (Boil 15,0 mins) Spice 7 -
16,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,2 IBUs
1,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35 Yeast 9 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 3,80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 9,91 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Fly sparge with 16,66 l water at 75,6 C
Kommer att bryggas inom snar framtid.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: Hönsgården (Hoegaarden Clone)
Brewer: Mats
Asst Brewer:
Style: Witbier
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 22,76 l
Post Boil Volume: 19,76 l
Batch Size (fermenter): 18,00 l
Bottling Volume: 15,16 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 6,7 EBC
Estimated IBU: 14,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 76,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,70 kg Viking Pilsner Malt (3,7 EBC) Grain 1 44,7 %
1,15 kg Viking Wheat Malt (5,0 EBC) Grain 2 30,3 %
0,95 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 25,0 %
17,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 60,0 min Hop 4 12,0 IBUs
0,48 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
14,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 15,0 mins) Spice 6 -
12,00 g Coriander Seed (Boil 15,0 mins) Spice 7 -
16,00 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 5,0 min Hop 8 2,2 IBUs
1,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35 Yeast 9 -
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 3,80 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 9,91 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Fly sparge with 16,66 l water at 75,6 C
En del som står och puttrar här och där.
Re: Stora clone-tråden
Nierra Sevada (Sierra Nevada Pale Ale)
MaxiBIAB 21 liter
Malt
Maris Otter 3500g
Carapils 230g
Caramel Munich 60L 230g
Humle
Perle 40g i 60 minuter
Cascade 24g 10 minuter
Cascade 28g 5 minuter
Jäst
WLP001 "California Ale"
Förkultur 1 liter og 1055
Mäskschema
Inmäskning 70°
Försockringsrast 68° i 65 minuter
Utmäskning 70° i 10 minuter
Maxibiab 4 liter 70° vatten 10 minuter
Flaskade ölen igår och tyckte redan att den smakade väldigt likt (och gott!)
Fick dåligt utbyte så jag va tvungen att lösa upp 500g DME i en liter vatten och ha i.
OG:1046 FG:1012
MaxiBIAB 21 liter
Malt
Maris Otter 3500g
Carapils 230g
Caramel Munich 60L 230g
Humle
Perle 40g i 60 minuter
Cascade 24g 10 minuter
Cascade 28g 5 minuter
Jäst
WLP001 "California Ale"
Förkultur 1 liter og 1055
Mäskschema
Inmäskning 70°
Försockringsrast 68° i 65 minuter
Utmäskning 70° i 10 minuter
Maxibiab 4 liter 70° vatten 10 minuter
Flaskade ölen igår och tyckte redan att den smakade väldigt likt (och gott!)
Fick dåligt utbyte så jag va tvungen att lösa upp 500g DME i en liter vatten och ha i.
OG:1046 FG:1012
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Återkoppling önskas...när den är klar!
Den får du GÄRNA komma tebaks med recensioner om!MR Cooper skrev:Nierra Sevada (Sierra Nevada Pale Ale)
Vinbryggning Äpplen/Äppelmust fr -76 av o till
Satsbryggare sedan -81
På väg mot BIAB...via extrakt.
Satsbryggare sedan -81
På väg mot BIAB...via extrakt.
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Re: Stora clone-tråden
Bra trådstart. Känns som en vettig samlingstråd. Jag klistrar denna.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Re: Stora clone-tråden
Provsmakade min Nierra Sevada idag tillsammans med en riktig SNPA och jag måste säga att den är grym!
Efter två veckor på flaska så är den förvillande lik.
Jag tror Sierran är lite sötare och har kanske en smula mer humlearom än min men annars är det inte mycket som inte stämmer.
Om ni gillar Sierra Nevada så skulle jag rekomendera denna.
Här är länken till Biermunchers orginalrecept som jag har snott och ändrat pyttelite: http://www.homebrewtalk.com/f66/nierra- ... one-27673/
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Avery Brewery
Smubblade över Averys recept för hembryggare, väl värt ett besök:
http://averybrewing.com/brewery/recipes ... mebrewers/
Själv ska jag ge mig på Avery Maharaja Imperial IPA
http://averybrewing.com/brewery/recipes ... mebrewers/
Själv ska jag ge mig på Avery Maharaja Imperial IPA
Milleller k:rlek råvaror
Hittade råvarorna till mikkeler k:ärlek på systemets hemsida.
Någon som har en id'e på ett recept av dessa, något att börja med och sen prova sig fram.
Ananas? När har man i den?
Råvaror Pilsner-, carapils- och palemalt, rågmalt, ananas och humlesorterna citra, chinook, amarillo och simcoe
Någon som har en id'e på ett recept av dessa, något att börja med och sen prova sig fram.
Ananas? När har man i den?
Råvaror Pilsner-, carapils- och palemalt, rågmalt, ananas och humlesorterna citra, chinook, amarillo och simcoe
Re: Stora clone-tråden
Någon som hittar receptet till denna?
http://www.molsoncoors.com/en/Brands/Si ... adian.aspx
eller kanske vet vad det är för malt och humle.
http://www.molsoncoors.com/en/Brands/Si ... adian.aspx
eller kanske vet vad det är för malt och humle.
Lagras:
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Hallon/persiko cider
Gingerale cider
NötVin
Ett mousserat vin på Ica Basic dryck.
En sats rödvin Cabernet/Merlot (glögg)
Ett eget rödvin på juice av äppel, druvor, blåbär, svartavinbär
http://flandersblog.wordpress.com/
Re: Stora clone-tråden
Ekens Bryggerisällskap
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
För ansökan om medlemskap skicka pm eller se vår facebooksida.
Re: Stora clone-tråden
Är det någon som har provat brygga detta receptet från U fleku i Prag ?
For easy scaling, all quantities are calculated for 1 U.S. barrel (1.173 HL) net kettle volume produced by a brew system with a nominal extract efficiency rating of 75 percent. If your system is different, adjust all qualities up or down accordingly.
Mash
21.68 lbs. (9.83 kg) Weyermann® Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt @ 1.8 °L (50%)
13.01 lbs. (5.96 kg) Weyermann® Munich I @ 6 °L (30%)
6.5 lbs. (2.95 kg) Weyermann® CaraMunich® II @ 45.5 °L (15%)
2.17 lbs. (0.98 kg) Weyermann® Carafa® II @ 45.5 °L (5%)
Total grain bill: 43.36 lbs (19.67 kg)
Hops (pellets)
3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (10 minutes into the boil)
3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (20 minutes into the boil)
4.3 oz (122 g) Saaz @ 4.5% AA (115 minutes into the boil)
Yeast
American brewers have a wide range of Czech yeast choices for this brew. Suitable strains include Wyeast 2000 Budvar™; 2001 Urquell™; 2007 Pilsen™; 2124 Bohemian™; and 2278 Czech Pils™; as well as White Labs WLP800 Pilsner; and WLP802 Czech Budejovice.
For easy scaling, all quantities are calculated for 1 U.S. barrel (1.173 HL) net kettle volume produced by a brew system with a nominal extract efficiency rating of 75 percent. If your system is different, adjust all qualities up or down accordingly.
Mash
21.68 lbs. (9.83 kg) Weyermann® Floor-Malted Bohemian Pilsner Malt @ 1.8 °L (50%)
13.01 lbs. (5.96 kg) Weyermann® Munich I @ 6 °L (30%)
6.5 lbs. (2.95 kg) Weyermann® CaraMunich® II @ 45.5 °L (15%)
2.17 lbs. (0.98 kg) Weyermann® Carafa® II @ 45.5 °L (5%)
Total grain bill: 43.36 lbs (19.67 kg)
Hops (pellets)
3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (10 minutes into the boil)
3.9 oz (110 g) Saaz @ 4.5% AA (20 minutes into the boil)
4.3 oz (122 g) Saaz @ 4.5% AA (115 minutes into the boil)
Yeast
American brewers have a wide range of Czech yeast choices for this brew. Suitable strains include Wyeast 2000 Budvar™; 2001 Urquell™; 2007 Pilsen™; 2124 Bohemian™; and 2278 Czech Pils™; as well as White Labs WLP800 Pilsner; and WLP802 Czech Budejovice.
Brandvarnare RÄDDAR liv!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster