Inte nöjd. För lite malt och bitterhet i dem. Ska göra om receptet.binx skrev:Hur blev den?Madmaxtiger skrev:Brygger idag 2st cloner på Pilsner Urquell. Återkommer med recept om de blir bra. Om några månader då....
Stora clone-tråden
- Madmaxtiger
- Bryggmästare
- Inlägg: 437
- Blev medlem: tis maj 17, 2011 13:58
- Ort: Norr om Helsingborg
Re: Stora clone-tråden
En del som står och puttrar här och där.
Re:
testade detta öl gott men behöver mer humle för att likna opigårds.Lanemyr skrev:Många frågar ju efter Oppigårds amarillo. Dessa uppgifter går ju att hitta på deras hemsida, Borde ju inte vara omöjligt att luska fram ett godkänt recept från de.
Maltsorter: Pale Ale malt, färgmalt och ljus karamellmalt.
Humlesorter: Amarillo, även torrhumlad.
OG: 1060
FG: 1015
IBU: 44
EBC: 30
Ölet kryddas bara med en humlesort - amarillo. Vi har även torrhumlat med amarillo. Doft och smak är mer bärigt fruktig än citrusfruktig som blir resultatet med många andra amerikanska humlesorter. Ölets alkohol (5,9%) och restsötma bär tydligt fram humlesmakerna. Färgen är kopparfärgad och maltgivan innehåller även cirka 15 procent vetemalt. Beskan är ganska hög men karktäristiskt för öltypen som är en amerikansk pale ale
Men det står ju att de använt 15% vetemalt fast det står det ju inget om i maltsorter?
Så länge det finns korv finns det hopp.
Re: Stora clone-tråden
Vad menas här? hallertauger på 15 min?Madmaxtiger skrev:Chimay Blue
14,00 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 90,0 min Hop 10 21,6 IBUs
0,45 g Protafloc (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
11,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 12 3,4 IBUs
7,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 13 0,4 IBUs
Så länge det finns korv finns det hopp.
Re: Stora clone-tråden
Har två klonrecept jag tänkt brygga inom en snar framtid, båda recepten är "lånade" från diverse sidor på nätet och sedan omräknade till 10 liters satser, svenska mått och 75% effektivitet.
Första som ska bryggas är en klon på Resin IPA från Sixpoint Brewery. Originalreceptet (finns här https://www.reddit.com/r/Homebrewing/co ... _sixpoint/) använde sig av HERMS men eftersom jag inte har det ändrade jag till dekoktion. Dock tycker jag det verkar lite bökigt så jag funderar på att ändra igen och köra infusion rakt av och bara hälla på kokande vatten för att få upp tempen i slutet. Men har inte bestämt mig än, får se hur det blir.
Recipe: Resin IPA clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 17,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 12,7 SRM
Estimated IBU: 97,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 82,5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,28 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 81,4 %
0,58 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 2 14,4 %
0,17 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40,0 SRM) Grain 3 4,2 %
26,40 g Nugget [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 56,6 IBUs
17,20 g Cascade [5,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,2 IBUs
8,70 g Cascade [5,20 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
7,50 g Willamette [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,5 IBUs
11,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,1 IBUs
12,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,6 IBUs
12,00 g Willamette [5,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,6 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 11 -
34,50 g Cascade [5,20 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
34,50 g Willamette [5,30 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
Mash Schedule: Resin IPA clone
Total Grain Weight: 4,03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,51 l of water at 73,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Decoct 3,52 l of mash and boil it 75,6 C 25 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,50l, 8,97l) of 66,7 C water
=========================================================================
Den andra som ska bryggas är en klon på Terrapins mjölkchokladstout Moo-Hoo. Kommer härifrån http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=459159.
Kommer använda Blackprinz istället för Carafa III då den var mycket lättare att få tag på här och ska vara relativt lik.
Recipe: Moohoo clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,067 SG
Estimated Color: 50,6 SRM
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 83,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 68,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (80,0 SRM) Grain 2 7,0 %
0,20 kg Choklad (Castle) (456,9 SRM) Grain 3 7,0 %
0,20 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 4 7,0 %
0,10 kg Carafa III (525,0 SRM) Grain 5 3,5 %
0,07 kg Roasted Barley (761,4 SRM) Grain 6 2,4 %
0,15 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 SRM) Sugar 7 5,2 %
7,90 g Nugget [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,9 IBUs
7,90 g Willamette [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,1 IBUs
1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [1 Yeast 10 -
120,00 g Cocoa nibs (Secondary 0,0 mins) Flavor 11 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 2,94 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 8,72 l of water at 74,6 C 68,9 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,04l, 7,97l) of 75,6 C water
-------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================
Återkommer med recensioner om några månader när jag bryggt båda
Första som ska bryggas är en klon på Resin IPA från Sixpoint Brewery. Originalreceptet (finns här https://www.reddit.com/r/Homebrewing/co ... _sixpoint/) använde sig av HERMS men eftersom jag inte har det ändrade jag till dekoktion. Dock tycker jag det verkar lite bökigt så jag funderar på att ändra igen och köra infusion rakt av och bara hälla på kokande vatten för att få upp tempen i slutet. Men har inte bestämt mig än, får se hur det blir.
Recipe: Resin IPA clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 17,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 12,7 SRM
Estimated IBU: 97,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 82,5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,28 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 81,4 %
0,58 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 2 14,4 %
0,17 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40,0 SRM) Grain 3 4,2 %
26,40 g Nugget [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 56,6 IBUs
17,20 g Cascade [5,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,2 IBUs
8,70 g Cascade [5,20 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
7,50 g Willamette [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,5 IBUs
11,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,1 IBUs
12,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,6 IBUs
12,00 g Willamette [5,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,6 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 11 -
34,50 g Cascade [5,20 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
34,50 g Willamette [5,30 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
Mash Schedule: Resin IPA clone
Total Grain Weight: 4,03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,51 l of water at 73,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Decoct 3,52 l of mash and boil it 75,6 C 25 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,50l, 8,97l) of 66,7 C water
=========================================================================
Den andra som ska bryggas är en klon på Terrapins mjölkchokladstout Moo-Hoo. Kommer härifrån http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=459159.
Kommer använda Blackprinz istället för Carafa III då den var mycket lättare att få tag på här och ska vara relativt lik.
Recipe: Moohoo clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,067 SG
Estimated Color: 50,6 SRM
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 83,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 68,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (80,0 SRM) Grain 2 7,0 %
0,20 kg Choklad (Castle) (456,9 SRM) Grain 3 7,0 %
0,20 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 4 7,0 %
0,10 kg Carafa III (525,0 SRM) Grain 5 3,5 %
0,07 kg Roasted Barley (761,4 SRM) Grain 6 2,4 %
0,15 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 SRM) Sugar 7 5,2 %
7,90 g Nugget [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,9 IBUs
7,90 g Willamette [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,1 IBUs
1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [1 Yeast 10 -
120,00 g Cocoa nibs (Secondary 0,0 mins) Flavor 11 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 2,94 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 8,72 l of water at 74,6 C 68,9 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,04l, 7,97l) of 75,6 C water
-------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================
Återkommer med recensioner om några månader när jag bryggt båda
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 10
- Blev medlem: ons jan 28, 2009 9:44
Re: Stora clone-tråden
Red horse , the philipino beer ... any recept too find ?
Re: Stora clone-tråden
forzo skrev:Har två klonrecept jag tänkt brygga inom en snar framtid, båda recepten är "lånade" från diverse sidor på nätet och sedan omräknade till 10 liters satser, svenska mått och 75% effektivitet.
Första som ska bryggas är en klon på Resin IPA från Sixpoint Brewery. Originalreceptet (finns här https://www.reddit.com/r/Homebrewing/co ... _sixpoint/) använde sig av HERMS men eftersom jag inte har det ändrade jag till dekoktion. Dock tycker jag det verkar lite bökigt så jag funderar på att ändra igen och köra infusion rakt av och bara hälla på kokande vatten för att få upp tempen i slutet. Men har inte bestämt mig än, får se hur det blir.
Recipe: Resin IPA clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Imperial IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 17,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 12,7 SRM
Estimated IBU: 97,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 82,5 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,28 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 81,4 %
0,58 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 2 14,4 %
0,17 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (40,0 SRM) Grain 3 4,2 %
26,40 g Nugget [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 56,6 IBUs
17,20 g Cascade [5,20 %] - Boil 60,0 min Hop 5 19,2 IBUs
8,70 g Cascade [5,20 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
7,50 g Willamette [5,30 %] - Boil 30,0 min Hop 7 6,5 IBUs
11,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 15,0 min Hop 8 6,1 IBUs
12,00 g Cascade [5,20 %] - Boil 1,0 min Hop 9 0,6 IBUs
12,00 g Willamette [5,30 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,6 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 11 -
34,50 g Cascade [5,20 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
34,50 g Willamette [5,30 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
Mash Schedule: Resin IPA clone
Total Grain Weight: 4,03 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 10,51 l of water at 73,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Decoct 3,52 l of mash and boil it 75,6 C 25 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,50l, 8,97l) of 66,7 C water
=========================================================================
Den andra som ska bryggas är en klon på Terrapins mjölkchokladstout Moo-Hoo. Kommer härifrån http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=459159.
Kommer använda Blackprinz istället för Carafa III då den var mycket lättare att få tag på här och ska vara relativt lik.
Recipe: Moohoo clone
Brewer:
Asst Brewer:
Style: Sweet Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 15,44 l
Post Boil Volume: 11,44 l
Batch Size (fermenter): 10,00 l
Bottling Volume: 9,50 l
Estimated OG: 1,067 SG
Estimated Color: 50,6 SRM
Estimated IBU: 30,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 83,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Ale Malt 2-Row (Briess) (3,5 SRM) Grain 1 68,0 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (80,0 SRM) Grain 2 7,0 %
0,20 kg Choklad (Castle) (456,9 SRM) Grain 3 7,0 %
0,20 kg Oats, Flaked (1,0 SRM) Grain 4 7,0 %
0,10 kg Carafa III (525,0 SRM) Grain 5 3,5 %
0,07 kg Roasted Barley (761,4 SRM) Grain 6 2,4 %
0,15 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 SRM) Sugar 7 5,2 %
7,90 g Nugget [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,9 IBUs
7,90 g Willamette [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 9 4,1 IBUs
1,0 pkg British Ale Yeast (Wyeast Labs #1098) [1 Yeast 10 -
120,00 g Cocoa nibs (Secondary 0,0 mins) Flavor 11 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 2,94 kg
----------------------------
Name Description Step Temperatur Step Time
Mash In Add 8,72 l of water at 74,6 C 68,9 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (2,04l, 7,97l) of 75,6 C water
-------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================
Återkommer med recensioner om några månader när jag bryggt båda
Kul med en clone på smarriga MooHoo!!
Tänkte också göra ett försök på detta recept men har en fundering på när ska man tillsätta "Lactose" ?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster