Hej!
Jag undrar vad som behövs för att få göra och sälja öl/cider 5-6 % till barer?
Och är det tillåtet att sälja sina egna produkter i en speciell bryggerishop?
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
livsmedelsklassade tillverkningslokaler , ett vanligt kök godkänns inte
tillstånd att handha och förvara oskattade alkohol produkter
tillstånd att tillverka dessa
besiktigad och godkänd lokal med larm och bevakning för att förvara dina produkter
ungefär så långt kom jag i mina efterforskningar innan jag gav upp
tillstånd att handha och förvara oskattade alkohol produkter
tillstånd att tillverka dessa
besiktigad och godkänd lokal med larm och bevakning för att förvara dina produkter
ungefär så långt kom jag i mina efterforskningar innan jag gav upp
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
all försäljning måste också gå via systembolaget. även till barer.
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
Aj då! Det låter ganska krångligt men var är det man söker om intyg?
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
hälsovårdsnämnden i din komun ska besiktiga tillverkningslokalen och godkänna den och all utrustning för livsmedelstillverkning
sen kontaktar du skattemyndigheterna och fortsätter diskussionen där .
men alla tillstånden är dyra att ansöka om , förr betalade man för tillståndet men idag betalar du för ansökan om tillstånd vare sig du får det eller inte .
så det blir rätt så mycket pengar
sen kontaktar du skattemyndigheterna och fortsätter diskussionen där .
men alla tillstånden är dyra att ansöka om , förr betalade man för tillståndet men idag betalar du för ansökan om tillstånd vare sig du får det eller inte .
så det blir rätt så mycket pengar
Öl & cider - Tillverkning och försäljning
Ja, tänk att dom ska vara med och ta skatt på varje krona, där är det väldigt noga.
Sen när exempel militären bränner ammo av olika slag dagarna i ända från morgon till kväll, då är det inte så noga längre.
Att folk sliter arselet av sej på arbetet när de tvingas stämpla dessa patroner betraktas som nyttigt och hälsosamt.
Sen när exempel militären bränner ammo av olika slag dagarna i ända från morgon till kväll, då är det inte så noga längre.
Att folk sliter arselet av sej på arbetet när de tvingas stämpla dessa patroner betraktas som nyttigt och hälsosamt.
Re: Öl & cider - Tillverkning och försäljning
Hmm.. Jag satt och dagdrömde lite och kollade lite närmre på vad som gäller för att få sälja sina hemmabryggen. Hittade bland annat följande:
"Statens folkhälsoinstitut har tillsynsansvar över de företag som tillverkar sprit och alkoholdrycker och de som handlar med alkoholhaltiga preparat och teknisk sprit. Från och med den 1 januari 2011 togs dock kravet på särskilt tillverkningstillstånd för tillverkning av sprit och alkoholdrycker bort,"
[...]
"För tillverkning av fruktvin, öl, cider, ”alkoläsk” och blanddrycker faller tillsynsansvaret som regel på kommunernas miljö- och hälsoskyddsnämnd eller motsvarande.
Verksamheter som hanterar alkoholhaltiga drycker ska, som andra verksamheter där livsmedel hanteras, upprätta ett riskbaserat (HACCP-baserat) system för egenkontroll."
Livsmedelsverket - Information till livsmedelsföretagare om tillverkning
och märkning av alkoholhaltiga drycker - 2011-06-01
Alkohollagen 2 kap 3 §, som gäller vem som får tillverka starköl, hänvisar till 9 § Alkoholskattelagen, men alkoholskattelagen nämner inte vem som godkänner upplagshavare. Det får mig att man får tillverka och försälja starköl utan tillstånd, men att kommunen måste vara underrättad så att de kan utöva sin tillsyn?
Kan detta verkligen stämma?
"Statens folkhälsoinstitut har tillsynsansvar över de företag som tillverkar sprit och alkoholdrycker och de som handlar med alkoholhaltiga preparat och teknisk sprit. Från och med den 1 januari 2011 togs dock kravet på särskilt tillverkningstillstånd för tillverkning av sprit och alkoholdrycker bort,"
[...]
"För tillverkning av fruktvin, öl, cider, ”alkoläsk” och blanddrycker faller tillsynsansvaret som regel på kommunernas miljö- och hälsoskyddsnämnd eller motsvarande.
Verksamheter som hanterar alkoholhaltiga drycker ska, som andra verksamheter där livsmedel hanteras, upprätta ett riskbaserat (HACCP-baserat) system för egenkontroll."
Livsmedelsverket - Information till livsmedelsföretagare om tillverkning
och märkning av alkoholhaltiga drycker - 2011-06-01
Alkohollagen 2 kap 3 §, som gäller vem som får tillverka starköl, hänvisar till 9 § Alkoholskattelagen, men alkoholskattelagen nämner inte vem som godkänner upplagshavare. Det får mig att man får tillverka och försälja starköl utan tillstånd, men att kommunen måste vara underrättad så att de kan utöva sin tillsyn?
Kan detta verkligen stämma?
Endast de olyckliga dricka, ty de lyckliga äro redan druckna.
Re: Öl & cider - Tillverkning och försäljning
punktskatte myndugheten i ludvika har jag för mig
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster