Vilka mäskgroggar är godast?
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 15
- Blev medlem: fre nov 17, 2017 20:57
- Utrustning: Jäskärl
Vilka mäskgroggar är godast?
Hej. Vilka mäskgroggar tror ni blir godast?
Jag håller på å gör mäsk på 20%. Vilken läsk ska jag blanda det med?
Jag funderar på att ha läsk,citron och kanske isbitar så blir det nog gott. Lingondricka, cola eller Tonic funderar jag på att ha.
Kom med alla tips som ni har ☺
Jag håller på å gör mäsk på 20%. Vilken läsk ska jag blanda det med?
Jag funderar på att ha läsk,citron och kanske isbitar så blir det nog gott. Lingondricka, cola eller Tonic funderar jag på att ha.
Kom med alla tips som ni har ☺
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
En mäsk på 20%!
Det är ganska svårt att nå 20%
Det kommer bildas väldigt många oönskade estrar som i sig kanske inte är farliga men de smakar inget vidare.
Varför vill du blanda grogg på mäsk?
Det är ganska svårt att nå 20%
Det kommer bildas väldigt många oönskade estrar som i sig kanske inte är farliga men de smakar inget vidare.
Varför vill du blanda grogg på mäsk?
Mina föräldrar flyttade ofta när jag var liten, men jag lyckades alltid hitta dom igen!
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
En grogg som håller under 20% ?? Vad Fan ska det va bra för ? Det enda du kan blanda den med är 96% .
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Grogga på mäsk är ett bra sätt att skaffa sig diarre.
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Förlåt ett kanske raljant svar på din fråga .
"vilka mäskgroggar är godast" Svaret blir dessvärre .. INGA .
En mäsk innehållande 20% alkohol , låter dock mer än spännande !.
Vilka ingredienser krävs för att uppnå denna nivå ??.
"vilka mäskgroggar är godast" Svaret blir dessvärre .. INGA .
En mäsk innehållande 20% alkohol , låter dock mer än spännande !.
Vilka ingredienser krävs för att uppnå denna nivå ??.
Sprit löser mycket, men inte problem..
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
vatten socker och en bra jäst samt rätt temp och tålamod.
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Hm, vilken jäst klarar det? Om inte sockret tar slut dör dom av spritförgiftning. Själv har jag nog kommit upp i 18% och jag lovar, jag har tålamod ...Toffeln skrev:vatten socker och en bra jäst samt rätt temp och tålamod.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Jag har ingen aning. Det finns någon framavlad jäst som ska klara 23% i teorin. Därför jag skrev en BRA jäst och inte bara jäst.Kabom skrev:Hm, vilken jäst klarar det? Om inte sockret tar slut dör dom av spritförgiftning. Själv har jag nog kommit upp i 18% och jag lovar, jag har tålamod ...Toffeln skrev:vatten socker och en bra jäst samt rätt temp och tålamod.
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Därav frågan min vän !.
Vilken jäst , förutom tålamod givet av gudar krävs för detta resultat !?.
Det finns många som hävdar 20%+ på mäsk , men hittills har ingen bevisat ..
Sockermängd ,vattenmängd och övriga tillsatser önskas !.
Vilken jäst , förutom tålamod givet av gudar krävs för detta resultat !?.
Det finns många som hävdar 20%+ på mäsk , men hittills har ingen bevisat ..
Sockermängd ,vattenmängd och övriga tillsatser önskas !.
Sprit löser mycket, men inte problem..
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
https://www.fruugo.se/alcotec-23-turboj ... 40-3655593
"25 liter 23% alkohol i 9 dagar Blanda varmt och kallt vatten till en vätsketemperatur av 40 C i en steriliserad fermenterare (förmåga att hålla minst 27 liter). Justera volymen till exakt 18 litres.Add 10,5 kilo Brewing socker"
Jag personligen har inte testat denna jäst och kommer inte göra det heller. Det spelar liksom ingen roll om det funkar eller ej. Jästen mår ju helt enkelt inte bra och producerar ju en massa oönskade ämnen vid höga alkoholhalter.
"25 liter 23% alkohol i 9 dagar Blanda varmt och kallt vatten till en vätsketemperatur av 40 C i en steriliserad fermenterare (förmåga att hålla minst 27 liter). Justera volymen till exakt 18 litres.Add 10,5 kilo Brewing socker"
Jag personligen har inte testat denna jäst och kommer inte göra det heller. Det spelar liksom ingen roll om det funkar eller ej. Jästen mår ju helt enkelt inte bra och producerar ju en massa oönskade ämnen vid höga alkoholhalter.
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Det är ju samma sak där: Det är ett påstående från den som säljer jästen, inget bevis på att den verkligen klarar att komma upp i 20%.
Men jag håller ju med om det här med att sån jäst inte är gjort för att jäsa nåt som ska drickas, syftet med sån jäst är att höja alkoholhalten för att få större utbyte. Den är alltså gjort för att jäsa mäsk som ska destilleras.
Så även om den skulle klara att jäsa så högt så lär det inte smaka särskilt gott.
Men jag håller ju med om det här med att sån jäst inte är gjort för att jäsa nåt som ska drickas, syftet med sån jäst är att höja alkoholhalten för att få större utbyte. Den är alltså gjort för att jäsa mäsk som ska destilleras.
Så även om den skulle klara att jäsa så högt så lär det inte smaka särskilt gott.
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Nej jag tror inte heller jästen håller vad den lovar. Försökte finna nån som använt den, men fann bara 1 person som använt den. Dessutom verkade han inte vara så trovärdig, och som dessutom vägrade uppge sg och fg.
Och även om man destillerar det för att bli av med det mesta av de oönskade smakerna, så lär det ju bli sockerrester kvar i mäsken (för det lär inte bli 23%), och det är ju risk att det bränner fast (plus att det blir pengar i avloppet). Dessutom så krävs ju bryggsocker, vilket är dyrarare än vanligt socker.
Behövs ju även mer tid för fermenteringen. Finns liksom ingen fördel alls egentligen med denna typ av mäsk.
Det finns nog bra anledningar till att kommersiella destillerier inte jäser till 20%...
Och även om man destillerar det för att bli av med det mesta av de oönskade smakerna, så lär det ju bli sockerrester kvar i mäsken (för det lär inte bli 23%), och det är ju risk att det bränner fast (plus att det blir pengar i avloppet). Dessutom så krävs ju bryggsocker, vilket är dyrarare än vanligt socker.
Behövs ju även mer tid för fermenteringen. Finns liksom ingen fördel alls egentligen med denna typ av mäsk.
Det finns nog bra anledningar till att kommersiella destillerier inte jäser till 20%...
Re: Vilka mäskgroggar är godast?
Kommersiella destillerier kör väl kontinuerlig destillering, det är nog bara hembrännare som kör satser i kokaren som vill maximera alkoholhalten i mäsken för att få ut mer sprit per körning. Man får ju inte ut produkten snabbare för att mäsken är starkare.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster