Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Bröd med malt

Recept, tips m.m.
Användarvisningsbild
Leonard
Bryggare
Inlägg: 134
Blev medlem: sön okt 21, 2012 13:42
Ort: Göteborg

Bröd med malt

Inlägg av Leonard »

Jag har hört att urmäskad malt (draven) ska vara gott att använda i brödbak. Är det någon här som gör så eller har ett receptförslag?
Användarvisningsbild
Calogero
Bryggare
Inlägg: 150
Blev medlem: sön jul 22, 2012 17:08
Ort: Malmö

Re: Bröd med malt

Inlägg av Calogero »

Det är ganska gott! Jag har experimenterat med lite kakbak och brödbak men slutat eftersom det är så förbannat jobbigt med skalen som sätter sig mellan tänderna hela tiden!

Det som däremot är jättebra är att spara lite drav i frysen och byta ut ca 10% av vetemjölet i ett "normalt" bröd. Det blir gott och jäsningen tar bra fart
Tillochmed Jesus hatade vatten så mycket att han förvandlade det till vin

Jag handlar MaltMagnus produkter på Bergsgatan i Malmö!
Skriv svar

Återgå till "Mat och dryck"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster