Tjo,
Nu går man ju bara och väntar på att odlingssäsongen ska börja ta fart, och att det börjar bli dags att skörda bär och sådant.
Kom och tänka på den här goda rabarbersaften som jag gjorde förra året.
Rabarberna är som godast typ i maj nån gång.
Här har ni receptet.
3 L skurna rabarber (1-2cm bitar blir lagom)
2 st skivade citroner
40 gr, vinsyra el citronsyra
2 L vatten
Koka upp vattnet som slås över rabarber och vinsyra.
Täck över bunken, och efter 1 dygn silas saften.
Rör därefter i 2 kg. socker, eller mindre om ni vill ha det givetvis.
Häll upp på rena flaskor.
Tänk på att inte låta det dra längre än ett dygn för då blir det lite bittert av citronerna.
Men det blir väldigt gott iaf.
Sen kan man ju säkert göra ett gott vin av det om man vill det Smile
Rabarbersaft recept!
Rabarbersaft recept!
A ‘troll' posts controversial or annoying messages for the sole purpose of getting a rise out of people and initiate a hate-filled and overly-argumentative thread. The correct course of action is simply not to respond. Don't feed the troll.
Re: Rabarbersaft recept!
efter vad jag hört gammlingar säga så ska rabarbern tas före midsommar
men tror nog bara det gäller om man ska äta den , kräm paj och så vidare .
sen blir den träig och grov , men när man kokar saft på den så spelar ju det ingen roll .
det sista jag tog och kokade saft på var fan så sent
sen har jag en kompis som skördar sin rabarber flera gånger under sommarn , då hinner det ju aldrig bli nått som blir grovt och träigt
men tror nog bara det gäller om man ska äta den , kräm paj och så vidare .
sen blir den träig och grov , men när man kokar saft på den så spelar ju det ingen roll .
det sista jag tog och kokade saft på var fan så sent
sen har jag en kompis som skördar sin rabarber flera gånger under sommarn , då hinner det ju aldrig bli nått som blir grovt och träigt
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster