Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Sill

Recept, tips m.m.
Användarvisningsbild
Odqvist
Moderator
Inlägg: 1952
Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
Utrustning: BIAB, Fatanläggning
Ort: Falkenberg

Sill

Inlägg av Odqvist »

Ja, då va de ju snart midsommar igen, den ädlaste av högtider. Då äter man förstås sill :)

Det är ju lite si och så med utbudet på denna vara. Själv fick jag en uppenbarelse i höstas med Klädesholmens Sill. De hade de vanliga sorterna som Matjes, Lök, Inlagd, Dill etc men även Hovmästar, Senap, Whisky, Brännvin etc.

Otroligt god smak, bra fräsch konsistens, fina bitar och riktigt god.
Morsan brukar ju bjuda på Mor Brittas i påse. Jäkligt god den med, den inlagda varianten.

Vill ju pröva vidare, så har ni några goda tips på märke, eller servering?
Energiingenjör - Elkraft & VVS

Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
dan610324
Brygguru
Inlägg: 4179
Blev medlem: sön feb 14, 2010 21:05
Ort: smedjebacken

Sill

Inlägg av dan610324 »

jag har i många år funderat på en senap/akvavit eller ren akvavit sill
men tyvärr inte kommit till skott än
men en vacker dag kanske man gör det
nån som testat ??
Skriv svar

Återgå till "Mat och dryck"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster