Regular Ordinary Swedish Mealtime?Sezzi skrev: Haha men hur kul är det att hacka lök, egentligen? Lovar att det blir roligare med lite hayaaa
Vilken är eran favorit mat?
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Vilken är eran favorit mat?
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Vilken är eran favorit mat?
Haha, ja typ! Fan vad grymma de är...måste kolla om de lagt upp nån ny sen senast jag såg.Odqvist skrev:Regular Ordinary Swedish Mealtime?Sezzi skrev: Haha men hur kul är det att hacka lök, egentligen? Lovar att det blir roligare med lite hayaaa
Jag handlar endast från maltmagnus.se och humle.se!
Vilken är eran favorit mat?
då ska du aldrig provsmaka min köttfärssås
DÅ FINNS DET RISK FÖR ATT DU FÅR BADA
1,5 kilo gul lök
1 kilo ketchup
1-2 stora vitlökar
1 liter standard mjölk
0,5 liter grädde
smör att steka i ( går åt mycket , minst 250 gram )
1 kilo nötfärs
1 kilo grytbitar
salt , vitpeppar , torkad mortlad piri piri ( 1 eller 2 beroende på hur stark du vill ha den ) , kinesisk äkta soya
skala och hacka löken , ringar strimlor eller bitar vilket du vill
stek löken i mycket smör relativt länge så den får en bra färg utan att bli bränd
medans löken steker så hackar du ner grytbitarna i mindre bitar (ca 1 cm bitar)
häll den stekta löken i en stor kastrull (ca 6 liter)
vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i det åxå i kastrullen
tillsätt även 1/4 dl äkta kinesisk soya i kastrullen
så en rejäl samörklick igen i stekpannan , när smöret slutar fräsa tillsätter du halva kilot med nerhackade grytbitar , salta å peppra ordentligt
bryn tills det fått fin färg på relativt hög värme . häll alt i kastrullen och skölj ur stekpannan igen med 1 dl vatten som du åxå häller i kastrullen
repetera föregående med resten av grytbitarna
sätt på värmen till kastrullen så det småkokar hela tiden medans du håller på , det är viktigt att grytbitarna får koka länge för det brukar alltid vara av segt kött . kolla så att det alltid finns vätska i kastrullen och ha locket på .
sen är det dags för köttfärsen , stek halva åt gången i en rejäl smörklick , glöm inte att skölja ur stekpannan med vatten efter varje stekning och slå i det i kastrullen
sen när allt är stekt och har hamnat i kastrullen så tillsätter du piri pirin och sen låter du det koka ordentligt minst 30 min , gärna mer .
MEN VAR FÖRBANNAT NOGGRANN OCH KONTROLLERA ATT DET FINNS VÄTSKA HELA TIDEN OCH RÖR OM OFTA
sen häller du i 1 kilo ketchup
SEN TAR DU 2 DL MJÖLK Å SKÖLJER UR KETCHUP FLASKAN Å HÄLLER I , SEN REPETERAR DU MJÖLKSKÖLJNINGEN IGEN
nu häller du i 5 dl grädde , skölj ur gräddkartongen 2 ggr med 2 dl varje gång
ska inte låta nått gå till spillo i onödan
nu låter du alltihopa sjuda lite försiktigt under omrörning i ca 15 - 20 min
OBS OBS SJUD FÖRSIKTIGT , INTE STORMKOKA
var noga att röra i botten så det inte bränner fast
medans allt sjuder så smakar du av och saltar och pepprar efter behag
vitpeppar ej svart
samt hackar alla klyftorna vitlök fint
MEN TILLSÄTT INTE VITLÖKEN ÄN
när allt är avsmakat så det är lagom salt och kryddat så blandar du lite idealmjöl i de sista 2 dl mjölk du har för att reda den lite grann
sen ska den ha ett litet uppkok till och sjuda några minuter under ständig omrörning
när allt är klart och spagettin kokar så drar du av kastrullen från värmen OCH DÅ TILLSÄTTER DU VITLÖKSHACKET
den får inte koka , det är det som är hemligheten med den här köttfärssåsen
serveras givetvis med mycket riven parmesan och ett glas rött
sen är det bara att frysa det som blir kvar i portionsförpackningar , 2 dl ca i en 1 liters fryspåse brukar va lagom
tar en jävla tid att göra , därför gör man storkok så behöver man inte göra den så ofta men har ändå i frysen
perfekt om du ska börja studera , då finns det alltid riktig mat till en vettig kostnad , bara att koka lite pasta till av någon favoritsort
DÅ FINNS DET RISK FÖR ATT DU FÅR BADA
1,5 kilo gul lök
1 kilo ketchup
1-2 stora vitlökar
1 liter standard mjölk
0,5 liter grädde
smör att steka i ( går åt mycket , minst 250 gram )
1 kilo nötfärs
1 kilo grytbitar
salt , vitpeppar , torkad mortlad piri piri ( 1 eller 2 beroende på hur stark du vill ha den ) , kinesisk äkta soya
skala och hacka löken , ringar strimlor eller bitar vilket du vill
stek löken i mycket smör relativt länge så den får en bra färg utan att bli bränd
medans löken steker så hackar du ner grytbitarna i mindre bitar (ca 1 cm bitar)
häll den stekta löken i en stor kastrull (ca 6 liter)
vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i det åxå i kastrullen
tillsätt även 1/4 dl äkta kinesisk soya i kastrullen
så en rejäl samörklick igen i stekpannan , när smöret slutar fräsa tillsätter du halva kilot med nerhackade grytbitar , salta å peppra ordentligt
bryn tills det fått fin färg på relativt hög värme . häll alt i kastrullen och skölj ur stekpannan igen med 1 dl vatten som du åxå häller i kastrullen
repetera föregående med resten av grytbitarna
sätt på värmen till kastrullen så det småkokar hela tiden medans du håller på , det är viktigt att grytbitarna får koka länge för det brukar alltid vara av segt kött . kolla så att det alltid finns vätska i kastrullen och ha locket på .
sen är det dags för köttfärsen , stek halva åt gången i en rejäl smörklick , glöm inte att skölja ur stekpannan med vatten efter varje stekning och slå i det i kastrullen
sen när allt är stekt och har hamnat i kastrullen så tillsätter du piri pirin och sen låter du det koka ordentligt minst 30 min , gärna mer .
MEN VAR FÖRBANNAT NOGGRANN OCH KONTROLLERA ATT DET FINNS VÄTSKA HELA TIDEN OCH RÖR OM OFTA
sen häller du i 1 kilo ketchup
SEN TAR DU 2 DL MJÖLK Å SKÖLJER UR KETCHUP FLASKAN Å HÄLLER I , SEN REPETERAR DU MJÖLKSKÖLJNINGEN IGEN
nu häller du i 5 dl grädde , skölj ur gräddkartongen 2 ggr med 2 dl varje gång
ska inte låta nått gå till spillo i onödan
nu låter du alltihopa sjuda lite försiktigt under omrörning i ca 15 - 20 min
OBS OBS SJUD FÖRSIKTIGT , INTE STORMKOKA
var noga att röra i botten så det inte bränner fast
medans allt sjuder så smakar du av och saltar och pepprar efter behag
vitpeppar ej svart
samt hackar alla klyftorna vitlök fint
MEN TILLSÄTT INTE VITLÖKEN ÄN
när allt är avsmakat så det är lagom salt och kryddat så blandar du lite idealmjöl i de sista 2 dl mjölk du har för att reda den lite grann
sen ska den ha ett litet uppkok till och sjuda några minuter under ständig omrörning
när allt är klart och spagettin kokar så drar du av kastrullen från värmen OCH DÅ TILLSÄTTER DU VITLÖKSHACKET
den får inte koka , det är det som är hemligheten med den här köttfärssåsen
serveras givetvis med mycket riven parmesan och ett glas rött
sen är det bara att frysa det som blir kvar i portionsförpackningar , 2 dl ca i en 1 liters fryspåse brukar va lagom
tar en jävla tid att göra , därför gör man storkok så behöver man inte göra den så ofta men har ändå i frysen
perfekt om du ska börja studera , då finns det alltid riktig mat till en vettig kostnad , bara att koka lite pasta till av någon favoritsort
Vilken är eran favorit mat?
Är med på allt utom ketchup. Varför!? Tomatpure och vatten, en gnutta socker för att stabilisera syran gör samma sak fast bättre. Om ens sockret behövs med den mängden smör.dan610324 skrev:då ska du aldrig provsmaka min köttfärssås
[helvetes långt recept...]
Vilken är eran favorit mat?
Nä, grytbitar fyfan usch blä. Ok så illa är det inte men inte nått jag vill ha i nått annat än typ kalops (är det ens grytbitar man har i kalops? Det är det va?)dan610324 skrev:1 kilo grytbitar
och en vägg av text
Jobbade på scan en sommar, bland annat packade jag grytbitar i de plastförpackningar som finns på ICA. Blev "lite" trött på dem... sen är det ju inte direkt gourmetkött...
Håller med om att ketchup går bort, triplo concentrato di pomodori (stava!!) är det som det ska va! Annars ser det ju trevligt ut. Fast jag håller fast vid att man egentligen måste ha vin i tomat eller köttfärssås om det ska bli riktigt bra!
Jag handlar endast från maltmagnus.se och humle.se!
Vilken är eran favorit mat?
Ungarnas favorit sen i höstas är "Lasälg" .
Fick min första älg (6-tagg) i höstas och testade såklart älgbullar, njaa....
Men lite (ca ½ mot vanligt) kryddmix och mixa älgen med lite fläskfärs , gör sedan en vanlig lasange, jisses va gött !!!
Fick min första älg (6-tagg) i höstas och testade såklart älgbullar, njaa....
Men lite (ca ½ mot vanligt) kryddmix och mixa älgen med lite fläskfärs , gör sedan en vanlig lasange, jisses va gött !!!
Sprit löser mycket, men inte problem..
Vilken är eran favorit mat?
finns många sätt att göra det på , inget som säger att mitt är bäst .
det är bara det recept som hängt med mig i ca 35 år därav bristen på vin eller finesser
skulle jag försöka att komponera en ny köttfärssås idag så skulle receptet bli brutalt annorlunda
det är bara det recept som hängt med mig i ca 35 år därav bristen på vin eller finesser
skulle jag försöka att komponera en ny köttfärssås idag så skulle receptet bli brutalt annorlunda
Vilken är eran favorit mat?
så du kör vidare på samma recept av ren slentrian.
Höddu danne nu får du förnya dej, vi lever på 2000 talet, en flarra rött i varje köttsås minst
Höddu danne nu får du förnya dej, vi lever på 2000 talet, en flarra rött i varje köttsås minst
Jag handlar hos http://shop.humle.se/ & http://www.maltmagnus.se/
Vilken är eran favorit mat?
Inspirerad av Floyd? Han brukade ju alltid ha en flaska i maten och en flaska i strupen när han lagade mat:DKabben skrev: en flarra rött i varje köttsås minst
Jag handlar endast från maltmagnus.se och humle.se!
Vilken är eran favorit mat?
Alla sätt är är bra utom de dåliga! Och det går naturligtvis lika bra med selleri.
All matlagning handlar i slutändan om kärlek! Vilket förövrigt Floyd var ett bra exempel på.
All matlagning handlar i slutändan om kärlek! Vilket förövrigt Floyd var ett bra exempel på.
Vilken är eran favorit mat?
ja rött är inte fel , men inte enbart
skulle jag göra en helt egenkomponerad köttfärssås idag så skulle den bli delad.
först köttfärs och köttbitar för sig stekta och sedan kokade i rödvin med kryddor
sen en separat tomatsås med lök kokad på färska tomater med mycket örter och vitt vin i , med en liten gräddskvätt på slutet givetvis
sen för att försvenska denna rätt så ska det givetvis vara riven västerbotten istället för parmesan
först öser du på pastan
sen köttet
sen såsen
sist osten
tror det skulle kunna bli en riktig höjdare faktiskt
skulle jag göra en helt egenkomponerad köttfärssås idag så skulle den bli delad.
först köttfärs och köttbitar för sig stekta och sedan kokade i rödvin med kryddor
sen en separat tomatsås med lök kokad på färska tomater med mycket örter och vitt vin i , med en liten gräddskvätt på slutet givetvis
sen för att försvenska denna rätt så ska det givetvis vara riven västerbotten istället för parmesan
först öser du på pastan
sen köttet
sen såsen
sist osten
tror det skulle kunna bli en riktig höjdare faktiskt
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster