Wiskeymäsk på cornflakes,råg och korn.
Wiskeymäsk på cornflakes,råg och korn.
Har just satt igång en wiskeymäsk med ovan nämda ingredienser. Kokat 3 kg rågflingor, 0,5 kg rågross och 2 kg kornkross 1 timme med alphaamylase. En annan kastrull med 1 kg polenta fick samma behandling tillsammans med en halv påse vetegroddar som ska va bra för jäsningen. Hällde upp 12 kartonger (6kg) cornflakes från Lidl i en stor jästunna. Tillsatte kokande vatten och amylase och rörde till ganska tunn gröt. Blandade sen alltsammans och fyllde upp till ca 60 liter med kokande vatten. Justerade PH värdet till ca 5,5 enligt anvisning på amylasflaskan. Nu ska det svalna till under 70 grader sen ska glucoamylase tillsättas. När tempen sen sjunkit till ca 30 grader häller jag i två rör med bourbonjäst. Ska bli mycket intressant att destillera detta hopkok. Ska även beställa hårdrostade ekflingor av amerikansk ek till lagring av produkten. Har tidigare provat hembrända ekstavar av svensk ek med skapligt resultat, men vill se om det är någon smakskillnad jämfört med den amerikanska eken.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Re: Wiskeymäsk på cornflakes,råg och korn.
Får väl uppdatera lite - Blev inte så tokigt , kanske lite väl mycket majssmak i mitt tycke. Har spätt ut till ca 60% och lagt i ek. Bara att vänta och se. Har iaf tagit färg och smaken är på gång.
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster