Jag råkade snubbla över en video om Ugandas Hembrännings-epidemi, vilket fick mig att vilja testa på att göra ett försök på deras "krigs-gin"; Waregi.
I videon: https://m.youtube.com/watch?v=zL3UHF5SlEU så verkar det som att det helt enkelt är bananer och vatten som utgör själva mäsken och, om jag inte misstar mig, så använde den en primitiv stripper till destillationen.
Finns det någon som skulle kunna ge någon input på hur man skulle kunna göra någonting drickbart utav detta? Eller kanske till och med någon som har testat? Jag Har bara en spiralis, kan jag få ut någon smak med en sådan eller blir det bara sprit o finkel i dunken?
Waregi
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Waregi
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Re: Waregi
Dom använder sig av en potstill brännare.
att strippa är en destileringsmetod, inte en typ av brännare.
öva dig på att ta cuts så blir det bra i slutändan.
börja med att samla upp i småburkar så kan du fördela smakerna som du vill.
att strippa är en destileringsmetod, inte en typ av brännare.
öva dig på att ta cuts så blir det bra i slutändan.
börja med att samla upp i småburkar så kan du fördela smakerna som du vill.
Re: Waregi
Strippat och findestillerat med cuts i en potstill blir nog bananspriten mums!
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Waregi
Ahaa, det förklarar en del! Är rätt ny på ämnet med bränning, vad innebär cuts?
Ska nog ta och testa nästa gång jag kör, räcker det kanske med att kasta i hutlöst med bananer och turbojäst? Eller blir det bara tråkmäsk på det?
Ska nog ta och testa nästa gång jag kör, räcker det kanske med att kasta i hutlöst med bananer och turbojäst? Eller blir det bara tråkmäsk på det?
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Re: Waregi
Dom olika ämnena i mäsken har olika kokpunkter. Dvs dom kommer ut ur brännaren i olika skeden. Genom att lämna ute vissa delar och spara vissa delar kan man reglera smaken på produkten. Tex det allra sista som kommer ur brännaren är knappt drickbart så det vill du inte blanda med findrickat.
Det finns klistrade trådar om detta som är detaljerade och lärorika.
Nja, turbojäst skulle jag inte använda till något annat än vanlig sockermäsk.
Kolla upp hur man gör frukt och bärvin och så gör du likadant fast med bananer.
Det finns klistrade trådar om detta som är detaljerade och lärorika.
Nja, turbojäst skulle jag inte använda till något annat än vanlig sockermäsk.
Kolla upp hur man gör frukt och bärvin och så gör du likadant fast med bananer.
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Waregi
Okej, så det är samma sak som heads and tails?
Tänkte också att det skulle kunna bli smaklöst med turbo! Har gjort en del vin förr, så det ska nog gå. Tack för tipsen!
Tänkte också att det skulle kunna bli smaklöst med turbo! Har gjort en del vin förr, så det ska nog gå. Tack för tipsen!
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Re: Waregi
Nja, inte smaklöst. Mest äckligt.
Inte riktigt, att ta cuts betyder att man delar upp dom olika ämnena man får ur destilleringen och heads och tails är sammlingsnamn för delar av destillatet som kommer ut i olika skeden.
som sagt, läs trådarna om destillationsteknik.
Inte riktigt, att ta cuts betyder att man delar upp dom olika ämnena man får ur destilleringen och heads och tails är sammlingsnamn för delar av destillatet som kommer ut i olika skeden.
som sagt, läs trådarna om destillationsteknik.
- U2D2
- Finjäsare
- Inlägg: 95
- Blev medlem: mån mar 02, 2015 11:19
- Utrustning: 4st 30 liters hinkar
- Ort: Internet
Re: Waregi
Det ska jag göra, tack för respons!
På gång:
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Mjöd, Rosé
Färdigt:
2015 Chateau(vitt), Mosel, fläder/äppelvin, Imperial Stout, Rött Lantvin
2014 Äppelmjöd, Honungsmjöd, Mosel, Coopers Draught, Chardonnay, Äppelcider(Ica konsentrat), SkeeterPee
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster