Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Äpplemäsk blir egenkryddad Calvados!?

Allt om calvados
Martin73
Bryggmästare
Inlägg: 377
Blev medlem: sön sep 15, 2013 12:28
Ort: Pissekollen

Re: Äpplemäsk blir egenkryddad Calvados!?

Inlägg av Martin73 »

Ok!
Då är det mao bäst att gilla smaken som man buteljerar!!
mad76e
Finjäsare
Inlägg: 87
Blev medlem: sön jan 04, 2015 14:27
Utrustning: Plastis

Re: Äpplemäsk blir egenkryddad Calvados!?

Inlägg av mad76e »

latmasken skrev:Jag har fått lära mig att whisky förändras inte efter att den har tappats på flaska.
Hmm.. Har visserligen ingen kunskap om whisky, men har märkt att den hemkörda lagrade spriten man satt på absolutflaskor FAKTISKT smakar bättre av några månaders lagring i en sval och mörk garderob. Vet inte om det är inbillning dock. Borde i så fall inte whisky bli något bättre när den är lagrad på flaska?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4507
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Äpplemäsk blir egenkryddad Calvados!?

Inlägg av latmasken »

Om whiskyn har legat flera år på ekfat så tror jag inte den utvecklas mer av att ligga i flaska sen.

Att spriten direkt från apparaten kanske förändras de första månaderna kanske är möjligt, men de månaderna har ju whiskyn oftast ändå lagrats.
Skriv svar

Återgå till "Calvados"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster