Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lagring av whiskey

Allt om whiskey/whisky
haiko82
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: tis mar 18, 2014 19:58

Lagring av whiskey

Inlägg av haiko82 »

Har sett att många fat som finns att köpa har en tappkran. Förstår att det är praktiskt när man ska tappa på flaska men är det någon som vet om det påverka whiskeyn om man smakar av under lagringen, det måste ju komma in luft om man tar ut dricka.
Eller är det strängt förbjudet att öppna/släppa in luft under lagring oavsett om det lagras på flaska eller fat?
fredde whisky
Finjäsare
Inlägg: 75
Blev medlem: lör okt 06, 2012 18:01

Re: Lagring av whiskey

Inlägg av fredde whisky »

Skulle inte tro att det har någon betydelse. Då när du lagrar på flaska ofta har någon sorts ventilation upp till, för lufta det oönskade.
Mr_President
Bryggmästare
Inlägg: 346
Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43

Re: Lagring av whiskey

Inlägg av Mr_President »

whiskey som lagras på ekfat ventileras mot omgivningen. Är väl en del av poängen att visst "finkel" skall avgå, även alkohol avgår rätt betydligt men är ett pris man är villig att betala.

Således - nej det gör inget att det kommer in luft.
Skriv svar

Återgå till "Whiskey"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster