Har sett att många fat som finns att köpa har en tappkran. Förstår att det är praktiskt när man ska tappa på flaska men är det någon som vet om det påverka whiskeyn om man smakar av under lagringen, det måste ju komma in luft om man tar ut dricka.
Eller är det strängt förbjudet att öppna/släppa in luft under lagring oavsett om det lagras på flaska eller fat?
Lagring av whiskey
-
- Finjäsare
- Inlägg: 75
- Blev medlem: lör okt 06, 2012 18:01
Re: Lagring av whiskey
Skulle inte tro att det har någon betydelse. Då när du lagrar på flaska ofta har någon sorts ventilation upp till, för lufta det oönskade.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 346
- Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43
Re: Lagring av whiskey
whiskey som lagras på ekfat ventileras mot omgivningen. Är väl en del av poängen att visst "finkel" skall avgå, även alkohol avgår rätt betydligt men är ett pris man är villig att betala.
Således - nej det gör inget att det kommer in luft.
Således - nej det gör inget att det kommer in luft.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster