Efter mycket läsande på nätet så blev det äntligen av, satte en mäsk på c:a 4 kg hel majs 4 kg socker 1 pkt alejäst 1 pkt spraymalt åkte i åxå
Fyllde jästunnan full alltså nästan 30 liter
Jäste i nästan tre veckor
körde ur det i en gammal labmaster, kastade foreshot sparade 2 dl av heart för smaktest resten ska med i nästa kok
Resultatet blev över det förväntade, fin lukt och tydlig smak av majs
Nu till en fråga hur krossar man hel fodermajs? Testade med foderkross, köttkvarn men inget funkade
Surmäsk på majs
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 41
- Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
- Ort: Dalarna
Re: Surmäsk på majs
Humlegården har majsflingor, då kan du strunta i sockret och mäska majsen ordentligt med lite malt för enzymernas skull. Ska bli ännu bättre säger de men jag har inte hunnit prova än.
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 41
- Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
- Ort: Dalarna
Re: Surmäsk på majs
andra generationens mäsk gjorde jag en liten förändring
majsen hade mjuknat något så körde den i en köttkvarn, resultatet blev grovt mjöl. Körde i labben resultatet blev riktigt bra, men bottensatsen blir enorm med mjöl. Nu står generation tre å jäser
majsen hade mjuknat något så körde den i en köttkvarn, resultatet blev grovt mjöl. Körde i labben resultatet blev riktigt bra, men bottensatsen blir enorm med mjöl. Nu står generation tre å jäser
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 41
- Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
- Ort: Dalarna
Re: Surmäsk på majs
generation 4 på g nu, skopade ur ca 2 liter majsmjöl som ersattes med hel majs, 2 kg farinsocker 1 kg vitt socker. Jäser med enorm hastighet
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster