Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Surmäsk på majs

Allt om sprit med smak, t ex whisky, rom, brandy
absolutabsinth
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
Ort: Dalarna

Surmäsk på majs

Inlägg av absolutabsinth »

Efter mycket läsande på nätet så blev det äntligen av, satte en mäsk på c:a 4 kg hel majs 4 kg socker 1 pkt alejäst 1 pkt spraymalt åkte i åxå
Fyllde jästunnan full alltså nästan 30 liter
Jäste i nästan tre veckor
körde ur det i en gammal labmaster, kastade foreshot sparade 2 dl av heart för smaktest resten ska med i nästa kok
Resultatet blev över det förväntade, fin lukt och tydlig smak av majs
Nu till en fråga hur krossar man hel fodermajs? Testade med foderkross, köttkvarn men inget funkade
abbe77
Finjäsare
Inlägg: 51
Blev medlem: sön jun 24, 2012 20:24

Re: Surmäsk på majs

Inlägg av abbe77 »

Humlegården har majsflingor, då kan du strunta i sockret och mäska majsen ordentligt med lite malt för enzymernas skull. Ska bli ännu bättre säger de men jag har inte hunnit prova än.
absolutabsinth
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
Ort: Dalarna

Re: Surmäsk på majs

Inlägg av absolutabsinth »

andra generationens mäsk gjorde jag en liten förändring
majsen hade mjuknat något så körde den i en köttkvarn, resultatet blev grovt mjöl. Körde i labben resultatet blev riktigt bra, men bottensatsen blir enorm med mjöl. Nu står generation tre å jäser
absolutabsinth
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: ons sep 29, 2010 9:42
Ort: Dalarna

Re: Surmäsk på majs

Inlägg av absolutabsinth »

generation 4 på g nu, skopade ur ca 2 liter majsmjöl som ersattes med hel majs, 2 kg farinsocker 1 kg vitt socker. Jäser med enorm hastighet
Skriv svar

Återgå till "Destillat med smak"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster