bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Aktuellt datum och tid: mån apr 24, 2017 19:02

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 
Författare Meddelande
InläggPostat: mån nov 28, 2016 21:27 
Offline
Bryggare

Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Inlägg: 165
Utrustning: Potstill. Thumper,
Är det någon som har ett bra recept/kryddblandning att lägga i en ginbasket? Av köpegin gillar jag bäst Plymouth gin så gärna något som påminner om det.

_________________
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tis dec 06, 2016 1:23 
Offline
Färsk jäst

Blev medlem: fre okt 14, 2016 16:47
Inlägg: 16
Kusken skrev:
Är det någon som har ett bra recept/kryddblandning att lägga i en ginbasket? Av köpegin gillar jag bäst Plymouth gin så gärna något som påminner om det.



"En kompis" provade detta. Receptet är för en 25 liters kokaremen är bara att skala antar jah. Gns är alltså neutral sprit.

Jag vet inte hur plymouth gin smakar, men gillar man typ len saphire gin så siktar man på att köra allt i ginbasket/i etanolångan. Gillar man lite kraftigare gin så kör man direkt i kokaren, typ som jag.

Skippa väldigt lite Fores, separera tails. Eftersom man strippat en gång så blir det lite Fores, men den är lite oljig.
Tails är lite otydligare enlig min kompis erfarenhet små behållare o smaka av vad som ska behållas o vad som ska ratas skulle jag säga. Kan vara värt att klippa tidigt o bara strippa alkoholen och ta den till nästa omgång, beror lite på hur man gillar sin gin.

- Turn GNS into 10 liters at 60%;
- Add 120 grams of juniper berries to the boiler;
- Let it macerate for 6 to 12 hours (overnight will be fine);
- Next day add 20 grams of orange, tangerine, or lemmon skin to the gin basket;
- Also add 30 grams of coriander and 10 grams of orris root;
- Dilute boiler content with 10 liter of additional water to 30%;
- Distill in potstsill mode, only making a small Fores cut;
- End temperature around 95.5 C.
- Dilute results to 43-45% with water;
- Let it settle for 5 weeks, and you have an awesome, yet easy gin.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons dec 07, 2016 17:45 
Offline
Bryggare

Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Inlägg: 165
Utrustning: Potstill. Thumper,
Jag tackar för info och tips. Läste något recept med gurka, har du provat?

_________________
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön dec 18, 2016 12:12 
Offline
Färsk jäst

Blev medlem: fre okt 14, 2016 16:47
Inlägg: 16
Nej, gurka tror jag inte att min kompis provat :) vet inte om jag skulle vilja prova heller.

Har du hittat nån bra källa till enbären? Det känns som buskarna i mitt närområde har slut på bär...


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön dec 18, 2016 19:55 
Offline
Bryggare

Blev medlem: sön jun 12, 2016 20:31
Inlägg: 165
Utrustning: Potstill. Thumper,
Har inte kollat. ska nog leta i kryddhyllan på ICA

_________________
När en sten faller från bröstet, landar den ofta som en klump i magen.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Cricka, Google [Bot], MSNbot Media


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013