Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Lägga till fler kylrör?

Här diskuteras Cooling Management
click
Bryggmästare
Inlägg: 310
Blev medlem: tor okt 20, 2016 19:32

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av click »

Ja, kolla, dessutom förlorar du ju ingen kolonnhöjd.
Det blir lite som en shotgun kylare.

Nackdelen är väl som sagt att det antagligen är rätt knepigt att borra upp hålen när dom inte är centrerade på kolonnen, men med en bra pelarborr går det säkert!
Swedish Pride
Bryggmästare
Inlägg: 413
Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
Utrustning: Pot + 3 plattad CM

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av Swedish Pride »

popcorn skrev: Fixade centreringsring idag. 30mm öppning fick det bli. Måste ju räcka gott och väl? Skulle vilja ha svar på min fråga angående längden på packningen i kolonnen ?

Ska packningen va 100cm??? För nu är den 80cm !!!
the old saying goes, height for purity, width for speed.

så om du har möjlighet, lägg till mer packning om du kan, personligen så kommer jag ha 80cm packning ovan på 3 perf plattor när jag får till allt.
Jag känner mig hyffsat säker på att få bra % ur den setuppen, i nuläget får jag 90% på två perf plattor
Användarvisningsbild
popcorn
Bryggmästare
Inlägg: 278
Blev medlem: sön sep 06, 2009 14:20

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av popcorn »

click skrev:Ja, kolla, dessutom förlorar du ju ingen kolonnhöjd.
Det blir lite som en shotgun kylare.

Nackdelen är väl som sagt att det antagligen är rätt knepigt att borra upp hålen när dom inte är centrerade på kolonnen, men med en bra pelarborr går det säkert!
Jag ska se vad jag kan göra här framöver. Ska se om jag kan få till det så där :thumbup:
Bryggmästare
Användarvisningsbild
popcorn
Bryggmästare
Inlägg: 278
Blev medlem: sön sep 06, 2009 14:20

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av popcorn »

Swedish Pride skrev:
popcorn skrev: Fixade centreringsring idag. 30mm öppning fick det bli. Måste ju räcka gott och väl? Skulle vilja ha svar på min fråga angående längden på packningen i kolonnen ?

Ska packningen va 100cm??? För nu är den 80cm !!!
the old saying goes, height for purity, width for speed.

så om du har möjlighet, lägg till mer packning om du kan, personligen så kommer jag ha 80cm packning ovan på 3 perf plattor när jag får till allt.
Jag känner mig hyffsat säker på att få bra % ur den setuppen, i nuläget får jag 90% på två perf plattor
Jag hoppas ju på att 80cm räcker till. Får bli att införskaffa sig mer packning.

Har du lite bilder på din kolonn så man får se hur du har gjort med plattorna osv?
Bryggmästare
Swedish Pride
Bryggmästare
Inlägg: 413
Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
Utrustning: Pot + 3 plattad CM

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av Swedish Pride »

haha, ja, jo det har jag.
men man e ju lite av en snåljåp så allt e gjort på budget.
håll till godo

2x 6 tums plattor med 80x 2.5mm hål per platta. 3/4 tums downkommer.

gjort av rostfria saladsskålar och gammal koppar stupränna.

https://www.youtube.com/watch?v=Pg6DupvJUaw
Användarvisningsbild
popcorn
Bryggmästare
Inlägg: 278
Blev medlem: sön sep 06, 2009 14:20

Re: CM Kylning's Rör

Inlägg av popcorn »

Swedish Pride skrev:haha, ja, jo det har jag.
men man e ju lite av en snåljåp så allt e gjort på budget.
håll till godo

2x 6 tums plattor med 80x 2.5mm hål per platta. 3/4 tums downkommer.

gjort av rostfria saladsskålar och gammal koppar stupränna.

https://www.youtube.com/watch?v=Pg6DupvJUaw
Ser ju riktigt fint ut :thumbup:
Bryggmästare
Skriv svar

Återgå till "Cooling Management (CM)"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster