Vatten
Vatten
Hej, jag tänkte brygga lite heligt mjöd och undrar vilket sorts vatten jag ska använda. Jag tog reda på att mitt kranvatten är klorerat, så det är nog inte så lyckat att använda det direkt. (Det smakar inte särskilt gott heller). Hur bra blir resultatet om man filtrerar vattnet genom aktivt kol? Blir man av med allt klor? Försvinner inte mineraler och annat från vattnet som man kanske vill ha kvar? Alternativet skulle vara att köpa vatten, men var får man tag på så stora mängder som kan behövas till en sats på 20 l?
Väl mött
/Skatan
Väl mött
/Skatan
Vatten
Jag hittade det här röret. Är det bra eller bör jag köpa något annat? Vilket sorts kol bör jag använda? Räcker kolet i ett rör för att rena ca 20l vatten, eller måste jag byta kol?
/Skatan
/Skatan
Vatten
Jag har tittat på forumet om kolning, men det handlar mest om rening av sprit för att få bort finkelolja.
Hur mycket kol behöver man i röret? Räcker det med att fylla halva? Hur snabbt utflöde bör man ha för att vattnet ska bli rent, och finns det något sätt att testa om man blivit av med kloret?
Det blev en del frågor (första gången jag brygger ), men jag hoppas att ni har några goda råd.
Hur mycket kol behöver man i röret? Räcker det med att fylla halva? Hur snabbt utflöde bör man ha för att vattnet ska bli rent, och finns det något sätt att testa om man blivit av med kloret?
Det blev en del frågor (första gången jag brygger ), men jag hoppas att ni har några goda råd.
Vatten
Jag tycker absolut inte att du ska kola vatten till mjöd - du förlorar vattnets naturliga egenskaper och smakämnen (vatten har smak). Hitta en riktigt fin och frisk kallkälla att hämta vatten från istället. Eller, om du ha klorerat sjövatten i kranen och vill använda det, låt det stå ett par dygn så försvinner kloret.
Vatten
Nja, man inbillar sig ju det iaf. Som jag skrivit i en annan tråd slutade jag använda mitt kranvatten då min vattenleverantör
klorerade vattnet så till den grad att mina vinsatser misslyckades... jäste inte ut utan jästen dog
Chansa inte utan köp vatten av nån bonde eller sommarboende med egen borrad brunn.
klorerade vattnet så till den grad att mina vinsatser misslyckades... jäste inte ut utan jästen dog
Chansa inte utan köp vatten av nån bonde eller sommarboende med egen borrad brunn.
Vatten
Hej.
Är det någon skillnad på vatten och vatten?
Ja det är stor skillnad!
Det bästa är att brygga mjöd på källvatten.
Det är bara att testa vad som är godast. Vatten ur en källa eller ur kranen.
Kranvatten går att använda, men som tidigare nämts så måste det vattnet
stå för att kloret ska gå ur. Jag rekomenderar tre dygn och inte ett dygn.
det går också att köpa mieralvatten i affären, men det blir ju lite dyrt om man ska göra en större sats.
Lycka till.
Är det någon skillnad på vatten och vatten?
Ja det är stor skillnad!
Det bästa är att brygga mjöd på källvatten.
Det är bara att testa vad som är godast. Vatten ur en källa eller ur kranen.
Kranvatten går att använda, men som tidigare nämts så måste det vattnet
stå för att kloret ska gå ur. Jag rekomenderar tre dygn och inte ett dygn.
det går också att köpa mieralvatten i affären, men det blir ju lite dyrt om man ska göra en större sats.
Lycka till.
Vatten
Kom precis på den perfekta lösningen. Det finns jättegott vatten på mitt landställe. En av grannarna har t.o.m startat företag och exporterat vattnet över hela världen. Det såldes också i svenska affärer under namnet "Edins vatten". Att jag inte kom på det tidigare . Ska åka dit i dagarna och fylla upp två jäshinkar.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster