Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vatten

Utrustning och teknik.
Aemon

Vatten

Inlägg av Aemon »

kanske kan vara en ide att ha med länken också:
http://www.runristare.se/adelso/karta_e ... ekero.html
furir
Färsk jäst
Inlägg: 18
Blev medlem: tis jan 29, 2013 20:36
Ort: Örebro

Re: Vatten

Inlägg av furir »

Nu kanske det är för sent då det är en gammal post, men man ska kunna ha i askorbinsyra i kranvatten för att få bort klor. Hur mycket man ska ha i vet jag inte. Askorbinsyra finns bland kryddorna i mataffär'n.
John_oscar
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: fre dec 18, 2015 8:28
Utrustning: Jästunna

Re: Vatten

Inlägg av John_oscar »

Hej,

Också sent ute, men askorbinsyra är en riktig jäkel på att avklorera. Har använt det i min badtunna då jag råkade slå alldeles för mycket chockklor. Till 25 lit behöver du inte ha mer än ett kanske 4-5 kryddmått. Vatten som är klorerat mer än att det inte skulle räcka med ovannämnd mängd askorbinsyra är troligtvis inte drickbart. Använder alltid askorbinsyra efter jag har gjort rent mina jäskärl med starka rengöringsmedel då vissa innehåller klor.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster