Nybörjare med mitt första försök satt i måndags. 18.5l vatten och 4.7 kg honung plus jäst och jästnäring. Det jäser på(bubblar regelbundet). Frågan är om någon använt ingefära och citron med lyckat resultat och i så fall vilka mängder? Tänkte tillsätta det efter en månad och mer honung, eller?
ingefära och citron?
Re: ingefära och citron?
Jag har använt ingefära, citronskal och citrongräs i cider med gott resultat. Jag hade då i 100g färsk skalad ingefära och skalet av 2 citroner på 10 liter. Tänk på att smakerna är fina i början men tonas ner med tiden. Om du tänker långlagra mjödet efter tillsättning av kryddorna finns det en risk att smakerna blir för svaga även om du ökar mängden. Jag skulle lagra först och tillsätta kryddor sen.
Re: ingefära och citron?
Ok! Tack för bra svar ska prova efter lagringen.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster