Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

ingefära och citron?

Utrustning och teknik.
Pia
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: lör jul 29, 2017 15:52
Utrustning: jäshink

ingefära och citron?

Inlägg av Pia »

Nybörjare med mitt första försök satt i måndags. 18.5l vatten och 4.7 kg honung plus jäst och jästnäring. Det jäser på(bubblar regelbundet). Frågan är om någon använt ingefära och citron med lyckat resultat och i så fall vilka mängder? Tänkte tillsätta det efter en månad och mer honung, eller?
:think:
ÖlBurken
Bryggare
Inlägg: 132
Blev medlem: fre feb 21, 2014 16:16

Re: ingefära och citron?

Inlägg av ÖlBurken »

Jag har använt ingefära, citronskal och citrongräs i cider med gott resultat. Jag hade då i 100g färsk skalad ingefära och skalet av 2 citroner på 10 liter. Tänk på att smakerna är fina i början men tonas ner med tiden. Om du tänker långlagra mjödet efter tillsättning av kryddorna finns det en risk att smakerna blir för svaga även om du ökar mängden. Jag skulle lagra först och tillsätta kryddor sen.
Pia
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: lör jul 29, 2017 15:52
Utrustning: jäshink

Re: ingefära och citron?

Inlägg av Pia »

Ok! Tack för bra svar ska prova efter lagringen.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster