Björksavsmjöd
Postat: ons mar 29, 2017 19:33
Hejsan.
Efter ett avsnitt av "Hundra procent bonde" där han gjorde björksaft så blev jag nyfiken och ville prova själv.
Mer än 10 liter på 1 dygn, det var gott. Smakade som en aningens sött vatten.
Men skulle man inte kunna jäsa ngt kul av detta?
Jo då, bestämde mig för att prova å göra en Björksavsmjöd.
Receptet såg väl ut som följande
7-8 liter björksav
2,1 kg honung
1 liter upptinad äppelmust (Ingrid Marie)
Cider/Mjöd jäst inköpt från humle.se
Mätte OG värdet till 1090, men efter att jag tillsatte
1 liter kokt avsvalnat vatten hamnade jag på strax över 1080, vilket skulle kunna borga för bra styrka %
Så nu är allt i en 10 liters glasdamejanne och det ser ut som att det börjar bli lite liv i det hela.
Blir spännande å prova detta. Första gången jag ger mig på mjöd.
Försökt hålla det så enkelt som möjligt.
Återstår å se vad resultatet kan bli.
Mvh
Göran
Efter ett avsnitt av "Hundra procent bonde" där han gjorde björksaft så blev jag nyfiken och ville prova själv.
Mer än 10 liter på 1 dygn, det var gott. Smakade som en aningens sött vatten.
Men skulle man inte kunna jäsa ngt kul av detta?
Jo då, bestämde mig för att prova å göra en Björksavsmjöd.
Receptet såg väl ut som följande
7-8 liter björksav
2,1 kg honung
1 liter upptinad äppelmust (Ingrid Marie)
Cider/Mjöd jäst inköpt från humle.se
Mätte OG värdet till 1090, men efter att jag tillsatte
1 liter kokt avsvalnat vatten hamnade jag på strax över 1080, vilket skulle kunna borga för bra styrka %
Så nu är allt i en 10 liters glasdamejanne och det ser ut som att det börjar bli lite liv i det hela.
Blir spännande å prova detta. Första gången jag ger mig på mjöd.
Försökt hålla det så enkelt som möjligt.
Återstår å se vad resultatet kan bli.
Mvh
Göran