Hejsan!
Jag ska sätta min första sats mjöd då äppelträdet valde att ge mer än nog äpplen i år!
Honungen (fin svensk ekologisk honung) är smält, äpplena pressade till juice, och jästen är inköpt.
Problemet är bara den där jäkla förkultiveringen!
Jag har köpt Edelmans champagnejäst efter ordination på lokala bryggerishoppen. Flytande jäst.
Jag håller på att googla mig förtvivlad på hur man gör med förkultivering på flytande jäst. Alla säger olika på olika sidor och forum, och vissa menar att man inte behöver förkultivera alls.
Kan någon snälla ge mig ett definitivt recept på förkultivering?
Har alltså Edelmans champagnejäst, vätskan består av honung och äppelmust/juice. Just nu står litermätaren på 8 liter - och då har jag inte tillsatt mer än 3 liter för att mjuka upp honungen.
Snälla snälla hjälp mig!!
Mvh
Marijke Bylund
Waljemotgården
Hjälp en förvirrad nybörjare med förkultivering!
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: fre sep 30, 2016 1:43
- Utrustning: Damejeanne,
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: Hjälp en förvirrad nybörjare med förkultivering!
Blanda med lite av din tänkta must men halva sockerhalten, ca 5dl i tex en 1.5 l PET flaska, tillsätt gärna jästnäring. Skaka ofta i minst två dygn innan du pitchar den.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
/Weinkeller
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: fre sep 30, 2016 1:43
- Utrustning: Damejeanne,
Re: Hjälp en förvirrad nybörjare med förkultivering!
Weinkeller skrev:Blanda med lite av din tänkta must men halva sockerhalten, ca 5dl i tex en 1.5 l PET flaska, tillsätt gärna jästnäring. Skaka ofta i minst två dygn innan du pitchar den.
Skickat från min SM-J500FN via Tapatalk
Tack så mycket!!
Underbart=)
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster