Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Funderingar från en nybörjare.

Utrustning och teknik.
ABC123
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: ons maj 04, 2016 22:33

Funderingar från en nybörjare.

Inlägg av ABC123 »

Jag å en vån tänkte brygga mjöd. Vi ska göra två st satser; en med söt mjödjäst och en med torr champagnejäst.
De flesta recept man hittar verkar va för ganska stark mjöd. Behöver man tänka annorlunda med honungsproportionerna
med dom olika jästsorterna. Ett recept jag hittade var 3.5 kg honung till 17 liter vatten. Skulle det funka lika bra med både den
söta som den torra satsen eller kan det finnas någon poäng att justera proportionerna? Är tacksam för alla råd.

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster