Mitt mjöd, eller rättare sagt cyser (honung och äppelmust), är nu flaskat och klart, men skulle behöva lite hjälp med att räkna ut hur stark den blev.
Den började med 4.7 liter äppelmust på 1.045 SG. Efter det har det totalt tillsats 1300 g honung och 150 g socker. Den slutade på 1.021 SG.
Räkna ut ABV på mitt mjöd
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Räkna ut ABV på mitt mjöd
Om du vet hur mycket socker du har, per liter, när du startar, så kan du bestämma OG och sedan prova http://gotmead.com/mead-calculator.html. Eller så kan du räkna ut sockerhalten vid start, dra av den du har vid slut, och använda tummregeln att 17 g socker per liter ger 1% ABV när det jäst färdigt.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster