Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Räkna ut ABV på mitt mjöd

Utrustning och teknik.
Surakatten
Newbie
Inlägg: 3
Blev medlem: mån dec 29, 2014 12:17

Räkna ut ABV på mitt mjöd

Inlägg av Surakatten »

Mitt mjöd, eller rättare sagt cyser (honung och äppelmust), är nu flaskat och klart, men skulle behöva lite hjälp med att räkna ut hur stark den blev.

Den började med 4.7 liter äppelmust på 1.045 SG. Efter det har det totalt tillsats 1300 g honung och 150 g socker. Den slutade på 1.021 SG.
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Räkna ut ABV på mitt mjöd

Inlägg av ranald »

Om du vet hur mycket socker du har, per liter, när du startar, så kan du bestämma OG och sedan prova http://gotmead.com/mead-calculator.html. Eller så kan du räkna ut sockerhalten vid start, dra av den du har vid slut, och använda tummregeln att 17 g socker per liter ger 1% ABV när det jäst färdigt.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster