Startdatum: 17e September 2015
Ca 5L
Recept:
Honung: 1.6-1.7 kg svensk honung
Vatten: Fyllde upp med vatten, kokat
Jäst: 0.75 paket Lalvin 71b-1122 yeast (71b-112 = 14-16% Alkoholtolerans)
Jästnäring: 1 ¼ tsk wyeast nutrient
Jästnärsalt: 1 ¼ tsk
OG: 111 (såvida jag inte är blind)
Blir intressant var detta landar Inte bestämt mig om jag ska smaksätta detta efter primära eller om jag ska låta det vara utan extra tillsatser.
Vill ha det mediumsött så antingen så stannar jag jäsningen när jag tycker det är lagom sött (och starkt) eller låter det bli torrt och eftersötar.
Har sökt runt lite på nätet och här men finner inga bra "riktlinjer" gällande FG och sötma.
Det jag funnit är väl StormTheCastle med följande:
"Medium Mead: 1.006 to 1.015
Sweet Mead: 1.012 to 1.020"
Vad är en "lagom" (högst subjektivt såklart) nivå för ett medelsött mjöd?
Mjöd #0002
Mjöd #0002
- Bilagor
-
- IMG_20150917_221725.jpg (217.93 KiB) Visad 205 gånger
Re: Mjöd #0002
Jävlar vad fart det tog!
https://youtu.be/pWMC-K86WPg
https://youtu.be/pWMC-K86WPg
Re: Mjöd #0002
Puttrar på i god fart fortarande om än lite långsammare.
Re: Mjöd #0002
Bilduppdatering av mjödet.
Tidigare var det vita prickar/ringar på ytan men efter lätt omskakning har det gett med sig lite.
Troligen inget att oroa sig för Tiden får påvisa, möjligen att jag tillsätter lite kaliumdisulfit (och ev kaliumsorbat men det beror på vad G visar då) vid 1a tapp.
Tidigare var det vita prickar/ringar på ytan men efter lätt omskakning har det gett med sig lite.
Troligen inget att oroa sig för Tiden får påvisa, möjligen att jag tillsätter lite kaliumdisulfit (och ev kaliumsorbat men det beror på vad G visar då) vid 1a tapp.
- Bilagor
-
- 2015-10-05 19.18.21.jpg (610.88 KiB) Visad 178 gånger
Re: Mjöd #0002
Hur lång lagring blir det?
Re: Mjöd #0002
Vet inte riktigt ännu då jag inte bestämt om jag ska krydda denna eller ej vid 1a tappningen.Flerpen skrev:Hur lång lagring blir det?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster