Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Avstannad mjöd - akut behov av hjälp

Utrustning och teknik.
Pklarsjo
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: fre aug 21, 2015 22:23

Avstannad mjöd - akut behov av hjälp

Inlägg av Pklarsjo »

Hej!

Jag har satt igång en laddning mjöd på samma sätt som jag gjort två gånger förut: 17L källvatten, vinjäst, jästnärsalt och 4kg honung. Efter någon vecka brukar jag hälla i återstående 2kg honung för att inte chocka jästen.

Denna gång verkar något ha gått snett. Jag tillsatte sista honungen någon/några veckor senare pga resa, men bubblandet kom inte riktigt igång efter det. Det kommer någon bubbla med flera minuters mellanrum även efter någon vecka.

Jag är inte sugen på lågprocentig och översötad mjöd så jag behöver få gång på bubblet igen. Jag har nu provat att röra om samt ställa jäshinken lite varmare utan resultat. Det var inte speciellt mycket kolsyra vid omrörandet, så det är inte bara något som är otätt.

Kan jag ha i mer jäst? Andra tips?
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Avstannad mjöd - akut behov av hjälp

Inlägg av Flerpen »

Mät sockerhalten och dubbelkolla att det inte jäst klart.
Swebrew
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: tis sep 29, 2015 19:25

Re: Avstannad mjöd - akut behov av hjälp

Inlägg av Swebrew »

Mängd jäst? Typ av näring? mängd näring och när det tillsattes?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst