Hej!
Jag har satt igång en laddning mjöd på samma sätt som jag gjort två gånger förut: 17L källvatten, vinjäst, jästnärsalt och 4kg honung. Efter någon vecka brukar jag hälla i återstående 2kg honung för att inte chocka jästen.
Denna gång verkar något ha gått snett. Jag tillsatte sista honungen någon/några veckor senare pga resa, men bubblandet kom inte riktigt igång efter det. Det kommer någon bubbla med flera minuters mellanrum även efter någon vecka.
Jag är inte sugen på lågprocentig och översötad mjöd så jag behöver få gång på bubblet igen. Jag har nu provat att röra om samt ställa jäshinken lite varmare utan resultat. Det var inte speciellt mycket kolsyra vid omrörandet, så det är inte bara något som är otätt.
Kan jag ha i mer jäst? Andra tips?
Avstannad mjöd - akut behov av hjälp
Re: Avstannad mjöd - akut behov av hjälp
Mät sockerhalten och dubbelkolla att det inte jäst klart.
Re: Avstannad mjöd - akut behov av hjälp
Mängd jäst? Typ av näring? mängd näring och när det tillsattes?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst