Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Sockervin

Utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
lunes
Turbojäsare
Inlägg: 35
Blev medlem: sön maj 19, 2013 17:04

Sockervin

Inlägg av lunes »

Tänkte göra ett sockervin, visste inte riktigt var jag skulle placera tråden men då jag tänkt ha i lite honung får det hamna här.

Recept:
5 och 1/2 kg socker.
20 liter vatten
Saften från 5 citroner
En honungsburk.
Vinjäst EC-1118
Jästnärsalt
Eventuellt russin (ger de ifrån sig färg?)

Vad tror ni om detta recept? Om man brygger detta och låter det klarna, kommer det bli vattenklart då (se ut som vatten)? Vad tror ni om smaken?

Någon som testat att klarna vanlig mäsk? Resultat?
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Sockervin

Inlägg av Flerpen »

Skulle nog bli lite väl mycket mäsk smak på det hela. Byt ut socker mot honung.

Kommer inte häller att bli helt färglös.
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Sockervin

Inlägg av Weinkeller »

Svartvinbärsblad kommer nu. Det är en trevlig smaksättare. Utan något som ger smak kommer det bli mäsk av det hela, inte gott direkt.
/Weinkeller
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster