Hej!
Då har premiärprovsmakningen äntligen ägt rum.
Jag döper härmed om mitt mjöd från "Den förstfödde" till "En midsommarnattsmardröm alt Träskvatten 2015".
Sambon tyckte det smakade räkspad, själv vet jag inte riktigt vad jag ska säga.
Det smakar blaskigt....Som urvattnat vin. Inte långt ifrån smaken som jag beskrev när jag tappade det.
Det smakade inte som nått mjöd jag nånsin smakat förut. Något måste ha gått galet till i nån av processerna.
Förstår bara inte vad. Har inte öppnat jästunnan under jäsningsprocessen. Har bara öppnats när det skulle klarnas.
För lite honung? 1.5kg på 5L vatten? :S
Ska jag vänta mer?! Det har stått i ett halvår (25e Dec 2014).
Har 5 flaskor ståendes på lagring...Så man undrar om man misslyckats och det bara är att hälla ut
eller om man ska låta det stå och mogna till.
Vad tror ni?
Mjödbrygg 1: Neutralt mjöd ca 10% Påbörjad 14/10-2014.