Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Tappa om dåligt kolsyrad öl?

Grundläggande utrustning och teknik.
persyl
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: lör feb 03, 2018 12:14

Tappa om dåligt kolsyrad öl?

Inlägg av persyl »

Har en sats (ca 24 flaskor) som stått i 4 veckor på flaska och har öppnat 2 av dem och båda har typ ingen kolsyra alls.
Jag hade i lika mycket som vanligt, typ 6g/liter.
Kan jag på något vis öppna alla flaskor och tappa om dem och tillsätta mer socker eller möjligen en gnutta torrjäst, för att låta dem stå igen några veckor och hoppas på kolsyra eller är allt bara att hälla ut?
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: Tappa om dåligt kolsyrad öl?

Inlägg av Toffeln »

Antingen dricker du den med lite kolsyra eller så öppnar du och tillsätter socker och/eller jäst. Offra en flaska och kolla hur mycket socker den håller så du vet om det behövs mer jäst eller om det räcker med socker.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster