Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

litet kokkärl

Grundläggande utrustning och teknik.
Holm44
Bryggare
Inlägg: 120
Blev medlem: tis sep 16, 2014 15:56

litet kokkärl

Inlägg av Holm44 »

hej ,är det ok att koka i en snålt tilltaget kärl på 17l då kokvolymen är 15l slutvolymen 10l genom att pytsa i ngn liter då o då alteftersom det kokar bort?Dvs tillsätta ca 5ltr i småportioner? :roll:

Med vänlig hälsning lefe
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: litet kokkärl

Inlägg av Knox »

Jag har gjort denna varianten av maxibiab för att maxa min biltemagryta
1. Mäska in som vanligt med typ 2-4l vatten per kg malt
2. Värma lakvatten av lämplig mängd
3. när mäskningen är klar så lyfter jag ur påsen och klämmer ur så mycket som möjligt
4. På med ett durkslag storlek större på en jäshink och laka med 80gradigt vatten av lämplig mängd.
5. Fyll på kokgrytan under kok med lämplig mängd från det utlakade men fyll inte på mer när det är 15minuter kvar av koket
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster