hej,sist jag gjorde en ölsats blev efterjäsningen,kolsyran,väldigt dålig.Verkar som sockret inte villa sätta fart på återstående jästbakterier.
Har nu stått i över 1 månad med dålig efterjäsning.Kan det bero på att ölet jäste ner till FG 6 (1.006)Eller för kort tid i rumstemp innan sval lagring?
Kan man göra en förkultur på safesale 05 o injektera en liten mängd i flaskorna? De flesta är 05liters m patentkork.
Smaken är god men avsaknaden av kolsyran överväldigar!
Leffe holm44
dålig efterjäsning
Re: dålig efterjäsning
Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.
Håller patentkorkarna tätt ?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.
Håller patentkorkarna tätt ?
Learning by doing is the shit
Re: dålig efterjäsning
1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:aAirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.
Håller patentkorkarna tätt ?
provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...
det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna!
leffe
Re: dålig efterjäsning
Låter ju mer som att korkarna inte hållt tätt isf.Holm44 skrev:1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:aAirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.
Håller patentkorkarna tätt ?
provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...
det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna!
leffe
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Re: dålig efterjäsning
Jag har inte testat de med patentkork bara de med kapsyler...å andra sidan hade jag 3 33:or med lite grums i botten(slatten vid flaskning)Den hade bra med kolsyra...AirQ skrev:Låter ju mer som att korkarna inte hållt tätt isf.Holm44 skrev:1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:aAirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.
Håller patentkorkarna tätt ?
provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...
det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna!
leffe
Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster