Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

dålig efterjäsning

Grundläggande utrustning och teknik.
Holm44
Bryggare
Inlägg: 120
Blev medlem: tis sep 16, 2014 15:56

dålig efterjäsning

Inlägg av Holm44 »

hej,sist jag gjorde en ölsats blev efterjäsningen,kolsyran,väldigt dålig.Verkar som sockret inte villa sätta fart på återstående jästbakterier. :thumbdown:
Har nu stått i över 1 månad med dålig efterjäsning.Kan det bero på att ölet jäste ner till FG 6 (1.006)Eller för kort tid i rumstemp innan sval lagring?

Kan man göra en förkultur på safesale 05 o injektera en liten mängd i flaskorna? :idea: De flesta är 05liters m patentkork.
Smaken är god men avsaknaden av kolsyran överväldigar!

Leffe holm44
AirQ
Admin
Inlägg: 485
Blev medlem: tor mar 28, 2013 16:54

Re: dålig efterjäsning

Inlägg av AirQ »

Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.

Håller patentkorkarna tätt ?
Learning by doing is the shit
Holm44
Bryggare
Inlägg: 120
Blev medlem: tis sep 16, 2014 15:56

Re: dålig efterjäsning

Inlägg av Holm44 »

AirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.

Håller patentkorkarna tätt ?
1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:a

provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...

det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna! :mrgreen:

leffe
AirQ
Admin
Inlägg: 485
Blev medlem: tor mar 28, 2013 16:54

Re: dålig efterjäsning

Inlägg av AirQ »

Holm44 skrev:
AirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.

Håller patentkorkarna tätt ?
1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:a

provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...

det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna! :mrgreen:

leffe
Låter ju mer som att korkarna inte hållt tätt isf.

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Learning by doing is the shit
Holm44
Bryggare
Inlägg: 120
Blev medlem: tis sep 16, 2014 15:56

Re: dålig efterjäsning

Inlägg av Holm44 »

AirQ skrev:
Holm44 skrev:
AirQ skrev:Hur många gram socker per liter primade du med?
Eftersom det står svalt så kan det ta längre tid, ställ upp dem i rumstemp så lär de nog få lite mer skjuts.

Håller patentkorkarna tätt ?
1st sockerbit/33:a---1.5 st/05:a

provade med en 33:a hällde över till en pet 05L flaska o tryckte ihop,hände ingenting efter en vecka i rumstemp
petade i en till sockerbit...efter några dgr började petflaskan på tryck
men jag har PETat några 05:or utan socker så jag avvaktar...

det tråkiga är att jag gav bort 12 liter till min svärson,men ölet kan stå ett ÅR o hinna mogna! :mrgreen:

leffe
Låter ju mer som att korkarna inte hållt tätt isf.

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
:beer: Jag har inte testat de med patentkork bara de med kapsyler...å andra sidan hade jag 3 33:or med lite grums i botten(slatten vid flaskning)Den hade bra med kolsyra... :thumbup:
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster