Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

min hydrometer

Grundläggande utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
insu
Turbojäsare
Inlägg: 28
Blev medlem: fre sep 02, 2011 13:43
Ort: Tyresö, Stockholm
Kontakt:

min hydrometer

Inlägg av insu »

Helt ny när det gäller att brygga...

Jag testade min hydrometer som jag köpte ( http://shop.humle.se/utrustning/matning ... ill-120-oe ) när jag körde in den i 20 graders vatten så visade den ca 4 (2a sträcket, ska det inte vara 10 sträck mellan 0 och 10, här är det bara 5?) , ska den inte visa 20 när man kör den i vanligt vatten?

:roll:
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: min hydrometer

Inlägg av Toffeln »

Den ska visa 0 i vatten vid 20 grader.
Det finns olika skalor. 5 eller 10 är vanligast. Det finns även olika noggranna med tex -10 till 30 på skala som är lättare att läsa av.
Om den visar +2 i 20 grader vatten så läser du av den så. +40 blir då +38 osv. På en med 5 streck imella blir streck nr 1 ungefär 2oe och streck 2 blir ca4 oe.
Användarvisningsbild
konserven
Bryggare
Inlägg: 140
Blev medlem: sön nov 08, 2009 22:03

Re: min hydrometer

Inlägg av konserven »

Brukar finnas en skruv på dom så man kan kalibrera själv till 0.
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: min hydrometer

Inlägg av Toffeln »

Menar du inte en refraktometer nu? Man kan kalibrera en hydrometer också.
http://www.lindhcraftbeer.com/2015/05/k ... ydrometer/
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster