Sida 1 av 1

Brygga öl med maltextrakt

Postat: sön sep 03, 2017 16:32
av insu
Har under flera år funderat på att börja brygga öl, helst glutenfritt då jag har familjemedlemmar som är gluten intoleranta.

Men först tänkte jag börja lite lätt med att brygga med maltextrakt och med gluten.

Har gjort en lista för första steget, alltså fram till att ölen ska in i jäsdunken.

Har jag glömt något, tänkte göra enligt Humlegårdens recept Inca India Pale Ale och 10 liter för då funkar väl med en 5 liters kokkärl?

Re: Brygga öl med maltextrakt

Postat: ons okt 04, 2017 18:48
av konserven
Ska du humla själv blir utbytet inte så bra i ett litet kokkärl och går åt mycket mer humle. (kolla något bryggprogram eller gratisvariant på näte typ https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... alculator/ )

vill du inte köpa större gryta så använd fler grytor för att försöka kompensera om du orkar (även om det blir en del extra slabb och meck).

Ska du gå över till helmäskning så måste grytan rymma allt vatten + malt + marginal tills när det kokar för bästa resultat och effektivitet. Men dumt att slå på stort om du inte vet om du vill brygga mer.

En hävert behöevr du nog också (gärna som man pumpar igång) är bra och ev för flasktappning.

Re: Brygga öl med maltextrakt

Postat: fre okt 13, 2017 14:57
av insu
konserven skrev:Ska du humla själv blir utbytet inte så bra i ett litet kokkärl och går åt mycket mer humle. (kolla något bryggprogram eller gratisvariant på näte typ https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... alculator/ )

vill du inte köpa större gryta så använd fler grytor för att försöka kompensera om du orkar (även om det blir en del extra slabb och meck).

Ska du gå över till helmäskning så måste grytan rymma allt vatten + malt + marginal tills när det kokar för bästa resultat och effektivitet. Men dumt att slå på stort om du inte vet om du vill brygga mer.

En hävert behöevr du nog också (gärna som man pumpar igång) är bra och ev för flasktappning.
Tack! :-)

Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk