Har under flera år funderat på att börja brygga öl, helst glutenfritt då jag har familjemedlemmar som är gluten intoleranta.
Men först tänkte jag börja lite lätt med att brygga med maltextrakt och med gluten.
Har gjort en lista för första steget, alltså fram till att ölen ska in i jäsdunken.
Har jag glömt något, tänkte göra enligt Humlegårdens recept Inca India Pale Ale och 10 liter för då funkar väl med en 5 liters kokkärl?
Brygga öl med maltextrakt
Brygga öl med maltextrakt
- Bilagor
-
- Screenshot_20170903-162240.png (377.39 KiB) Visad 295 gånger
Re: Brygga öl med maltextrakt
Ska du humla själv blir utbytet inte så bra i ett litet kokkärl och går åt mycket mer humle. (kolla något bryggprogram eller gratisvariant på näte typ https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... alculator/ )
vill du inte köpa större gryta så använd fler grytor för att försöka kompensera om du orkar (även om det blir en del extra slabb och meck).
Ska du gå över till helmäskning så måste grytan rymma allt vatten + malt + marginal tills när det kokar för bästa resultat och effektivitet. Men dumt att slå på stort om du inte vet om du vill brygga mer.
En hävert behöevr du nog också (gärna som man pumpar igång) är bra och ev för flasktappning.
vill du inte köpa större gryta så använd fler grytor för att försöka kompensera om du orkar (även om det blir en del extra slabb och meck).
Ska du gå över till helmäskning så måste grytan rymma allt vatten + malt + marginal tills när det kokar för bästa resultat och effektivitet. Men dumt att slå på stort om du inte vet om du vill brygga mer.
En hävert behöevr du nog också (gärna som man pumpar igång) är bra och ev för flasktappning.
Re: Brygga öl med maltextrakt
Tack!konserven skrev:Ska du humla själv blir utbytet inte så bra i ett litet kokkärl och går åt mycket mer humle. (kolla något bryggprogram eller gratisvariant på näte typ https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... alculator/ )
vill du inte köpa större gryta så använd fler grytor för att försöka kompensera om du orkar (även om det blir en del extra slabb och meck).
Ska du gå över till helmäskning så måste grytan rymma allt vatten + malt + marginal tills när det kokar för bästa resultat och effektivitet. Men dumt att slå på stort om du inte vet om du vill brygga mer.
En hävert behöevr du nog också (gärna som man pumpar igång) är bra och ev för flasktappning.
Skickat från min Nexus 6P via Tapatalk
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster