Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Volymer av malt & vatten i liter och vikt

Grundläggande utrustning och teknik.
96%PREP
Finjäsare
Inlägg: 94
Blev medlem: lör okt 13, 2012 20:32

Volymer av malt & vatten i liter och vikt

Inlägg av 96%PREP »

Behöver lite hjälp så här kommer frågorna

1: 1kg krosad malt upptar hur stor volym?

2.1: Hur stor volym vatten suger 1kg krosad malt upp?
2.2: Hur stor volym vatten suger 1liter krosad malt upp?

3: Hur mycket mer plats tar uppblöt malt?

Mer följdfrågor kommer nog senare.
Tillsvidare får jag tacka för hjälpen :thumbup:

Mvh 96%prep
96%PREP
Finjäsare
Inlägg: 94
Blev medlem: lör okt 13, 2012 20:32

Re: Volymer av malt & vatten i liter och vikt

Inlägg av 96%PREP »

Förtydligande av fråga 3:

1lit (ca 0.66kg) torr krosad malt. Om man blöter upp den i ett käl så att den kan exspadera frit. Hur stor volym upptar den när malten sugig åttsig maximalt med vätska? :?:

Och en liten förklaring av vad jag syslar med :wave: :wave: . Ni som varit med ett tag vet att jag är intreserad av alginatjäsning http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=9&t=18082
Så deta är en fortsätning på det temat :mrgreen: det ska bli öl långt bret och högt :w00t: :mrgreen:

Så vad är då orsaken till mina frågor om malt :roll: Jo jag ska bygga två brygvärk ett stort och ett väldigt litet. Dett stora är för 25-35lit och den lilla 1-6lit vört. Men dom komer att kuna byggas i valfri storlek senare. Och kommer då kuna säljas till ett vetigt pris :thumbup:
OM bryggverken fungerar :doh:




Mvh 96%PREP
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster