Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Akut hjälp skummar över i jäskärlet

Grundläggande utrustning och teknik.
Nikolajmybraj
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: lör nov 05, 2016 22:42

Akut hjälp skummar över i jäskärlet

Inlägg av Nikolajmybraj »

Tja! Bryggde en 10 liters amber Ale igår. Och idag så är det sånt tryck i jäskärlet att locket flög av pga skumm bildning. Vad ska jag göra? Ska jag hälla över ölet i en större jäshink? Eller ska jag bara fortsätta att sätta tillbaka locket om det flyger av igen? Jäskärlet den ligger i nu är typ12 liter stor. Tacksam för svar :)
Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Re: Akut hjälp skummar över i jäskärlet

Inlägg av Weinkeller »

Troligen jäser du lite varmt, då blir det ofta bra fart på jästen. Hälla över är väl sådär, red ut stormen, kanske med en blöt handduk runt kärlet för att hindra att temperaturen sticker iväg.
/Weinkeller
Nikolajmybraj
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: lör nov 05, 2016 22:42

Re: Akut hjälp skummar över i jäskärlet

Inlägg av Nikolajmybraj »

Tack så jätte mycket för tipset. Ska testa det med habdduken.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster