hej,det var länge sen.har 25l färdigjäst ipa som jag ska tappa om i morgon.Tänkte torrhumla rejält.
Fråga:Är det ngn nackdel att det får stå i 14dgr (med humlet) innan jag tappar det på flaska?
Leffe Järna hembrygdsförening(nu två medlemmar)
efterhumla...
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: efterhumla...
Undvik att tappa om pga oxidation och ca 4dgr torrhumling ger en fräschare och mindre astringent humlekaraktär dessutom mindre oxidation.
/Weinkeller
Re: efterhumla...
jag brukar spruta in kolsyra från min soda-stream men´s jag tappar om(meningslöst?)
leffe
leffe
Re: efterhumla...
Nae men jag ser iaf inte nån poäng i att tappa om så länge ölen inte ska stå totalt över 4-5 veckor på jästkakan för att undvika autolys. Ölen blir inte (märkbart) klarare för att man tappar om.Holm44 skrev: jag brukar spruta in kolsyra från min soda-stream men´s jag tappar om(meningslöst?)
leffe
- Weinkeller
- Brygguru
- Inlägg: 3368
- Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Re: efterhumla...
Visst, kan du tappa om med koldioxidfylld sekundär så är ju problemet mindre. Men mest är det onödigt jobb om det inte är frågan om långlagring.
/Weinkeller
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster