Hej,
jag har vattenbehandlat mina öl men inte riktigt blivt nöjd någon gång. Jag tänkte därför testa att inte vattenbehandla denna gång.
Det jag ska göra är en India Pale Lager.
Mina vattenvärden är följande:
Kalcium: 23
Magnesium: 4
Sodium: 11
Sulfat: 35
Klorid: 13
Bikarbonat: 50
Duger detta för att göra en "OK" IPL? Eller borde jag ändå vattenbehandla? Jag har som sagt inte varit nöjd tidigare när jag vattenbehandlat.
Tacksam för svar!
Att vattenbehandla eller inte?
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 346
- Blev medlem: tis aug 13, 2013 19:43
Re: Att vattenbehandla eller inte?
Jag har väldigt hårt vatten och behandlar bara PH vid inmäskning (med mjölksyra ca 1dl på 200l vatten). Har provat med sjövatten (mjukt) men märkte ingen skillnad.
Så lite kemikalier som möjligt tror jag är bäst.
Så lite kemikalier som möjligt tror jag är bäst.
Re: Att vattenbehandla eller inte?
ganska låg sulfathalt för humliga öl kanske öka den till 100ppm och ev kalcium till,40-50ppm för lite mer maltighet
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster