Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Steget till extraktbryggning

Grundläggande utrustning och teknik.
Knox
Brygguru
Inlägg: 1505
Blev medlem: ons nov 25, 2009 21:22
Ort: Borås

Re: Steget till extraktbryggning

Inlägg av Knox »

Ja
behedwin
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: mån mar 24, 2014 0:01

Re: Steget till extraktbryggning

Inlägg av behedwin »

Tänker ge mig på lite extraktbryggning efter att ha kört hela processen ett tag nu. Hoppas på att spara ned lite på bryggtiden och kunna köra oftare och testa mer.

Dock är jag osäker på humle doseringen.
Jag har ofta legat på batcher kring 7-10 liter.
då har jag legat på en total humle mängd på ca 60-100g

receptet i denna tråd ligger på 52g totalt på 25liter öl.

har varit väldigt nöjd med min öl... frågan är bara varför mängden skiljer sig så markant?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 8 och 0 gäster