bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ    * Sök
Allt f�r din hembryggning
Aktuellt datum och tid: ons jan 24, 2018 13:14

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 1569 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 101, 102, 103, 104, 105
Författare Meddelande
InläggPostat: tor sep 07, 2017 11:15 
Offline
Newbie

Blev medlem: sön sep 03, 2017 0:53
Inlägg: 2
Tack som fan för era svar! Det är lite så jag tänker. Hur mycket utrustning får jag för 4000? Hur mycket 'förenklas' processen med ett bryggverk? Blir man mycket mer begränsad med bryggverk osv?

Hittade detta
https://m.ebay.co.uk/itm/271687277467?_mwBanner=1

Som jag tycker ser bättre ut än Coobra osv. Detta saknar dock kylslinga. Hade ni tagit risken att köpa bryggverk från utlandet eller är det såpass mycket som kan krångla att det är bäst att köpa från en svensk återförsäljare?




Skickat från min MotoG3 via Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor sep 07, 2017 16:54 
Offline
Moderator

Blev medlem: tor mar 28, 2013 17:54
Inlägg: 321
Ort: Gotland någonstans
Har sett lite smått på ace förut men inte läst på ordentligt, tror de finns lite grupper på FB om dem samt en del trådar på shbf forumet.
Största fördelen vad jag sett är väll just priset samt att jag har för mig jag sett någon säga att man kan maxa 35L satser i dem

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

_________________
Learning by doing is the shit


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: ons nov 08, 2017 13:30 
Offline
Newbie

Blev medlem: ons nov 08, 2017 13:28
Inlägg: 1
Hej!

Har en ale som jag tappat på flaska som stått i ungefär två veckor och det har knappt bildats någon kolsyra eller skumm än så länge. Vad ska jag göra? Kan jag öppna flaskorna och tillsätta mer? Om jag komme rihåg rätt så tillsatte jag nog bara ca 4g per liter vilket jag nu förstår är för lite


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: fre nov 10, 2017 17:21 
Offline
Brygguru

Blev medlem: ons nov 25, 2009 22:22
Inlägg: 1494
Ort: Borås
Wheaa skrev:
Hej!

Har en ale som jag tappat på flaska som stått i ungefär två veckor och det har knappt bildats någon kolsyra eller skumm än så länge. Vad ska jag göra? Kan jag öppna flaskorna och tillsätta mer? Om jag komme rihåg rätt så tillsatte jag nog bara ca 4g per liter vilket jag nu förstår är för lite

Vilken ölstil? Hur stark är ölen? Vilken jäst? 4g/l är inte jättelite och bör vara lagom för en porter eller stout t.ex.


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 07, 2018 14:09 
Offline
Newbie

Blev medlem: sön jan 07, 2018 13:49
Inlägg: 3
Utrustning: Grainfather connect
Hej vi är nybörjare som har gjort vårt första kok i en grainfather det gick bra bortsett från att vi glömde ha i jästnärning och ph stabilisatorn som var med i receptetsatsen vi köpte. Så det vi funderar på nu är om vi kan göra något åt det eller vad som kommer hända med ölen. Tack för all hjälp

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 07, 2018 14:34 
Offline
Moderator

Blev medlem: tor mar 28, 2013 17:54
Inlägg: 321
Ort: Gotland någonstans
Robin88 skrev:
Hej vi är nybörjare som har gjort vårt första kok i en grainfather det gick bra bortsett från att vi glömde ha i jästnärning och ph stabilisatorn som var med i receptetsatsen vi köpte. Så det vi funderar på nu är om vi kan göra något åt det eller vad som kommer hända med ölen. Tack för all hjälp

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
De är bara att låta det vara, svårt att göra något i efterhamd


Jästnäringen är inte livsviktig, de kommer börja jäsa ändå kanske tar lite längre tid bara, generellt så brukar jag aldrig ha jästnäring i öl.

Blir nog ett välsmakande öl iallafall :)

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

_________________
Learning by doing is the shit


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: sön jan 07, 2018 15:17 
Offline
Newbie

Blev medlem: sön jan 07, 2018 13:49
Inlägg: 3
Utrustning: Grainfather connect
AirQ skrev:
Robin88 skrev:
Hej vi är nybörjare som har gjort vårt första kok i en grainfather det gick bra bortsett från att vi glömde ha i jästnärning och ph stabilisatorn som var med i receptetsatsen vi köpte. Så det vi funderar på nu är om vi kan göra något åt det eller vad som kommer hända med ölen. Tack för all hjälp

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
De är bara att låta det vara, svårt att göra något i efterhamd


Jästnäringen är inte livsviktig, de kommer börja jäsa ändå kanske tar lite längre tid bara, generellt så brukar jag aldrig ha jästnäring i öl.

Blir nog ett välsmakande öl iallafall :)

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Tack för svaret

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jan 11, 2018 19:05 
Offline
Newbie

Blev medlem: sön jan 07, 2018 13:49
Inlägg: 3
Utrustning: Grainfather connect
AirQ skrev:
Robin88 skrev:
Hej vi är nybörjare som har gjort vårt första kok i en grainfather det gick bra bortsett från att vi glömde ha i jästnärning och ph stabilisatorn som var med i receptetsatsen vi köpte. Så det vi funderar på nu är om vi kan göra något åt det eller vad som kommer hända med ölen. Tack för all hjälp

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
De är bara att låta det vara, svårt att göra något i efterhamd


Jästnäringen är inte livsviktig, de kommer börja jäsa ändå kanske tar lite längre tid bara, generellt så brukar jag aldrig ha jästnäring i öl.

Blir nog ett välsmakande öl iallafall :)

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Hej igen det har slutat bubbla efter mindre än en vecka finns det nåt vi kan göra?

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk


Upp
 Profil  
 
InläggPostat: tor jan 11, 2018 19:36 
Offline
Moderator

Blev medlem: tor mar 28, 2013 17:54
Inlägg: 321
Ort: Gotland någonstans
Robin88 skrev:
AirQ skrev:
Robin88 skrev:
Hej vi är nybörjare som har gjort vårt första kok i en grainfather det gick bra bortsett från att vi glömde ha i jästnärning och ph stabilisatorn som var med i receptetsatsen vi köpte. Så det vi funderar på nu är om vi kan göra något åt det eller vad som kommer hända med ölen. Tack för all hjälp

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
De är bara att låta det vara, svårt att göra något i efterhamd


Jästnäringen är inte livsviktig, de kommer börja jäsa ändå kanske tar lite längre tid bara, generellt så brukar jag aldrig ha jästnäring i öl.

Blir nog ett välsmakande öl iallafall :)

Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
Hej igen det har slutat bubbla efter mindre än en vecka finns det nåt vi kan göra?

Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Jodå.
Njut av en kaffe, läs en bok osv osv :)
Även om de slutat bubbla så jobbar jästen.
Låt de stå 1-2v till innan ni gör något.
De kan sluta bubbla av flera anledningar.
-jäst för varmt snabbar på processen men kan ge felsmaker, tempen brukar stå på jästfrp o sen är de ett par grader varmare i hinken än utanför när de jäser.
-hinken är inte helt tät så kolsyran pyser ut på andra håll.



Skickat från min SM-G920F via Tapatalk

_________________
Learning by doing is the shit


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 1569 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 101, 102, 103, 104, 105

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot], temp_wricko, Yahoo [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013