Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?
Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?
Nu när jag läser lite om destillation ser jag att du först utvinner heads, sedan body och till sist tail. Men vid vilken temperatur på mäsken börjar tailen att komma? Eller hur vet jag när bodyn går över till tail? Måste jag mäta alkohol halten och se när alkohol procenten börjar gå neråt? vid vilken temperatur händer det normalt, 98 grader?
Re: Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?
Det händer strax innan produkten börjar lukta illa.
olika tillfällen och temperaturer beroende på mäsk, apparat och metod.
olika tillfällen och temperaturer beroende på mäsk, apparat och metod.
Re: Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?
Temperaturen på mäsken brukar man inte mäta, man mäter temperaturen på ångan.
Sen är det svårt att mäta temperaturen absolut, det man brukar göra är att man noterar temperaturen under uttaget av body och sen när temperaturen ändrar sig från det så anser man att det är dags att stoppa. Fast ännu bättre är såklart att bygga nån av de brännartyper där tails normalt stannar kvar i kärlet, d.v.s. brännare som stoppar automatiskt när tails kommer.
Sen är det svårt att mäta temperaturen absolut, det man brukar göra är att man noterar temperaturen under uttaget av body och sen när temperaturen ändrar sig från det så anser man att det är dags att stoppa. Fast ännu bättre är såklart att bygga nån av de brännartyper där tails normalt stannar kvar i kärlet, d.v.s. brännare som stoppar automatiskt när tails kommer.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster