Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?

En enkel brännare som ger sprit med styrka över 90%
Glasklar
Turbojäsare
Inlägg: 43
Blev medlem: sön jun 07, 2009 21:09

Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?

Inlägg av Glasklar »

Nu när jag läser lite om destillation ser jag att du först utvinner heads, sedan body och till sist tail. Men vid vilken temperatur på mäsken börjar tailen att komma? Eller hur vet jag när bodyn går över till tail? Måste jag mäta alkohol halten och se när alkohol procenten börjar gå neråt? vid vilken temperatur händer det normalt, 98 grader?
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?

Inlägg av Flerpen »

Det händer strax innan produkten börjar lukta illa.
olika tillfällen och temperaturer beroende på mäsk, apparat och metod.
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4506
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Vid vilken temperatur går bodyn över till tail?

Inlägg av latmasken »

Temperaturen på mäsken brukar man inte mäta, man mäter temperaturen på ångan.

Sen är det svårt att mäta temperaturen absolut, det man brukar göra är att man noterar temperaturen under uttaget av body och sen när temperaturen ändrar sig från det så anser man att det är dags att stoppa. Fast ännu bättre är såklart att bygga nån av de brännartyper där tails normalt stannar kvar i kärlet, d.v.s. brännare som stoppar automatiskt när tails kommer.
Skriv svar

Återgå till "Spiralbrännaren"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster