Starkvin på Fikon och Plommon
Postat: lör feb 03, 2018 17:11
Startade för två veckor sedan ett vin på Fikon, Plommon och Russin. Receptet hittade jag i en bok om vinbryggning, det är egentligen två recept på 10 liter vardera: Ett Fikonvin och ett Plommon/Russinvin men jag slog ihop recepten.
2 kg torkade Fikon
1,5 kg torkade Plommon
0,75 kg russin
4,6 kg socker
Lalvin EC-1118 jäst
Enzymer, Jästnäring, Svavla
Efter några dagars mäskjäsning hällde jag frukten i en tygpåse, lade med tygpåsen i jäshinken och startade upp jäsningen med hälften av vattnet och hälften av sockret (vill ju inte chocka jästen med för mycket socker på en gång). Nu har jag tillsatt resten av sockret och vattnet, så då är det bara att vänta på jäsningen. Lär väl ta några veckor...
____________________________________
Starkvin Äpple 2017
Rödvin Australisk typ 2017
Vitt vin m. Aprikoser 2017
Rosévin m. Hallon 2018
Äppelcider på G
Starkvin Fikon/Plommon på G
2 kg torkade Fikon
1,5 kg torkade Plommon
0,75 kg russin
4,6 kg socker
Lalvin EC-1118 jäst
Enzymer, Jästnäring, Svavla
Efter några dagars mäskjäsning hällde jag frukten i en tygpåse, lade med tygpåsen i jäshinken och startade upp jäsningen med hälften av vattnet och hälften av sockret (vill ju inte chocka jästen med för mycket socker på en gång). Nu har jag tillsatt resten av sockret och vattnet, så då är det bara att vänta på jäsningen. Lär väl ta några veckor...
____________________________________
Starkvin Äpple 2017
Rödvin Australisk typ 2017
Vitt vin m. Aprikoser 2017
Rosévin m. Hallon 2018
Äppelcider på G
Starkvin Fikon/Plommon på G