Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nyponvin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
tålmodigaper
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: ons okt 18, 2017 16:59

Nyponvin

Inlägg av tålmodigaper »

Helt ny på detta. Och här på forumet.
Plockade små, vilda nypon, c:a 1,5 liter, snoppade o sköljda.
Slog på ett par liter kokande vatten.
Efter avsvalning tillsatte jag pectolas, 3/4 delar av påsen. (avsedd för 25 l?)
Efter ett dygn 1,5 kg bryggsocker i 4 liter vatten, Edelmans Tokajerjäst o jästnäring, upplöst, vid handljummet.
Gummihätta o jäsrör på liten glasdamejanne.
Tänkte vänta tills det minskat jäsa o tillsätta ett par liter vatten o 1,5 kg bryggsocker till.
Jäser inte ännu, sex timmar efter.
Skall skaka varje dag.
Jag har runt 18-19 grader inomhus.
Synpunkter tas emot tacksamt!
Någonstans måste man börja...varför inte här och nu?

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster