Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Nästan fördigt vin blev grumligt!

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Ankila »

Mitt kära nässelvin som jäste så bra. Tänkte att det snart var dags att flaska det. Så plötsligt var det grumligt o något senare kom det ett slags tunt vitaktig skum eller beläggning på ytan.
Silat det idag o tillsatt pektinenzym o svavel.
Någon som har en aning vad som hänt??
Vinet smakar typ halvfärdigt. Men inte färdigt att kasta ännu. Tror det kan bli brukbart om det klarnar o jag blir av med utfällningen.
Tips o råd för livräddning önskas...
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Toffeln »

Vore det öl du gjort skulle jag chansa på krausen och att det precis peakat i jäsningen. Annars en infektion. Med vin vet jag inte hur det ska vara. Eftersom det inte smakar konstigt så gissar jag ändå på någon form av krausen.
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Ankila »

Hej. Tack för svar!!
Men "krausen" vad betyder det?
Toffeln
Bryggmästare
Inlägg: 424
Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
Utrustning: Jästunna och jäsrör

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Toffeln »

Det handlar som sagt om öl. Jag vet inte om vin har en motsvarighet, men beroende på vad du har i vinet är det nog inte omöjligt.
http://howtobrew.com/book/section-1/fer ... tive-phase

https://www.thespruce.com/homebrewing-k ... ion-353255
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Ankila »

Har läst om detta nu. Så är det kanske inte ett hopplöst fall. Får ta tiden till hjälp o ha tålamod:)
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av ranald »

Bilder på fenomenet?
Ankila
Turbojäsare
Inlägg: 27
Blev medlem: tis sep 06, 2016 21:18

Re: Nästan fördigt vin blev grumligt!

Inlägg av Ankila »

Silade det igår o det har inte visat sej igen ännu. Ska lägga ut om det kommer tillbaka.
Men "utfällningen" var gråaktig o krämig i konsistensen.
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster